DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
BU BAHÇEDE SEVGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIYOR

BU BAHÇEDE SEVGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIYOR

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:18
BU BAHÇEDE SEVGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SİNCAN BELEDİYESİ “SEVGİ BAHÇESİ”NDE ÇOCUKLAR HAYVAN DOSTLARIYLA BULUŞUYOR

SEVGİ BAHCESİ İLE ÇOCUKLARA ÇEVRE VE HAYVAN SEVGİSİ AŞILANIYOR

Sincan Belediyesi, Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Ana Hizmet Binasının bahçesinin bir kısmını Sevgi Bahçesi’ne dönüştürdü. 23 padoğun bulunduğu Sevgi Bahçesi’nde köpek, kedi, tavuk, tavşan, kaz, ördek gibi birçok can dostumuz yaşıyor.  Çocuklar sevgi bahçesini aileleri ya da öğretmenleriyle ziyaret ediyor, hayvanları elleriyle besleyip keyifli vakit geçiriyor.

Sokak hayvanlarına her daim kucak açan; hayvan bakım, tedavi ve eğitimine yönelik yaptığı çalışmalarla örnek olan Sincan Belediyesi çocuklarla can dostlarımızı buluşturmak için Sevgi Bahçesi oluşturdu.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Ana Hizmet Binasının bahçesinde yer alan Sevgi Bahçesi’nde 7 güvercin, 6 adet tavşan, 6 hint tavuğu, 21 rigor tavuk, 3 adet golden cins köpek, 21 adet bıldırcın, 2 adet İran tavuğu, 3 adet kaz, 4 adet ördek, 2 adet İran kedisi ve 1 adet kırma kedi bulunuyor.  Sevgi Bahçesi’ni ziyaret eden çocuklara öncelikle veteriner hekimler tarafından hayvanlar hakkında bilgi veriliyor. Daha sonra çocuklar can dostlarımıza su ve mama vererek onları besliyor. Onlarla oyun oynayarak, onlara dokunarak sevgi ve paylaşma kavramlarını öğreniyorlar.

Toprağa Dokunan Çocuklar Hem Öğreniyor Hem Eğleniyor

Bahçenin bir diğer kısmı da Sera olarak dizayn edildi. Çocuklar Serada yetiştirilen sebzelere, bitkilere ve çiçeklere dokunuyor; suluyor, hatta olgunlaşan sebzeleri dalından taze taze toplayabiliyor. Böylece çevre hassasiyetlerini artırırken bitkileri de seven, doğaya saygılı çocukların gelişimine katkı sağlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.