DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ENGELSİZ YAŞAMI GEZMEK 3 BİN ADIM 150 DAKİKA

ENGELSİZ YAŞAMI GEZMEK 3 BİN ADIM 150 DAKİKA

ABONE OL
11 Şubat 2022 12:50
ENGELSİZ YAŞAMI GEZMEK 3 BİN ADIM 150 DAKİKA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

5 bloktan oluşan Etimesgut Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nden 500 engelli yararlanıyorENGELSİZ YAŞAMI GEZMEK 3 BİN ADIM 150 DAKİKA

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, engelli ve ailelerine yönelik Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı merkezini Etimesgut’ta kurduklarını söyledi. Demirel, “Gezmek için bile 3 bin adım atmak, 2 buçuk saat gerekiyor” dedi.

3 yıldır faaliyet gösteren merkezin binlerce engelli ve ailesine eğitim ve rehabilatasyon imkanı sunduğunu kaydeden Demirel, ” 11 bin m² açık, 9 bin m² kapalı alana sahip merkezimizde farklı engel gruplarına yönelik 40 derslik, 13 atölye, 10 yataklı misafirhanemiz hizmet veriyor. Merkezimiz engelli ve ailelerimizin ‘Burası Benim Yuvam’ diyebildiği bir yer haline geldi” dedi.

YAŞAM KALİTESİ ARTTI

Merkezi ziyaret etmek için en az  3 bin adım atılması ve yaklaşık 2 saatlik zaman diliminin ayrılması gerektiğini ifade eden Demirel, “Merkezde o kadar çok sosyal kültürel donatı var ki hepsini incelemeye kalksanız 1 gününüzü alır. Hızlı göz ucuyla ziyaretlerimiz bile 2 buçuk saati buluyor. Merkezdeki her hizmet bir donatı engelli ve ailelerimizin yaşam kalitesini artırmak onları mutlu etmek içindir” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’de tek Dünya’ya örnek olan Etimesgut Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi Bağlıca Mahallesi’nde 20 bin metre kare alan üzerine kurulu merkezimiz 5 bloktan oluşuyor. Merkezin 2 bloğu özel rehabilitasyon merkezi, 1 blok konaklama merkezi, 1 blok meslek ve beceri merkezi, 1 blok da eğitim ve sosyal hizmet merkezi olarak hizmet veriyor. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.