DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Ortaköy Mahalle Konağı Hizmete Açıldı

Ortaköy Mahalle Konağı Hizmete Açıldı

ABONE OL
14 Şubat 2022 23:00
Ortaköy Mahalle Konağı Hizmete Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanattan spora, bilimden kültüre, kadar ilçenin çehresini değiştirecek birçok yatırımın hayat bulduğu Mamak’ta, mahalle kültürünü yaşatacak mahalle konakları da bir bir faaliyete geçiyor.

İlçe genelinde hizmete açtığı mahalle konaklarına bir yenisini daha ekleyen Mamak Belediyesi, Ortaköy Mahalle Konağı’nın da açılışını gerçekleştirdi. Tarihi Ankara evi görünümünde olan konağın açılışına, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, AK Parti İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl, MHP İlçe Başkanı Mustafa Esen, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Amacımız Mamak’ı marka şehir yapmak
Mamak ilçesi yaklaşık 700.000 nüfusuyla Ankara’nın en önemli ilçelerinden birisi olduğunu ifade eden Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı “Bu büyük ilçemizde mahallelerimizde insanlara yönelik hizmetlerin yapılması büyük önem arz etmekte. Bizler hep birlikte başta belediyemiz olmak üzere muhtarlarımız, siyasilerimiz el ele vererek ilçemizi çok daha güzel yerlere getirebilmek için çaba sarf etmekteyiz. Her hafta bir açılış gerçekleştirmekteyiz. Amacımız güzel ilçemiz Mamak’ın bir marka şehir haline getirmek. Bu duygu ve düşüncelerle konağımızın mahallemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Başkan Köse’den Sebze Fidesi Müjdesi
Aralık ayından beri her hafta sonu yeni bir eserin açılışı yaptıklarını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Bugüne kadar hizmet belediyeciliği, gönül belediyeciliği ve eser belediyeciliği anlayışıyla ilçemize pek çok eser pek çok eser kazandırdık. 19 tane kütüphane, 19 tane Millet Kıraathanesi, buradaki eserimiz olduğu gibi 6 tane Konak, 5 tane Gençlik Merkezi, 3 tane Aile Merkezi olmak üzere pek çok tesisi güzel Mamakımız’da faaliyete geçirdik. Mamak’ta her mahallemizde güzel çalışmalar yapıyoruz. Özellikle “Genç Dostu Mamak” sloganımız çerçevesinde gençlerimizi daha da güvenli bir şekilde geleceğe hazırlamak için çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Aynı zamanda güzel Mamak, tarım ve hayvancılığı olan bir ilçemizdir. Geçen hafta itibari ile özellikle kendi bahçesi olan hemşerilerimize sebze fidesi vermekte ilgili başvurularımızı açtık. İstiyoruz ki her taraf yeşillensin güzel Mamakımız’ı yeşile boyayalım”dedi.

Başkan Köse’den Festival Daveti

Bugüne kadar birçok sosyal etkinlik düzenlediklerini de ifade eden Başkan Köse, “Ben buradan ay sonunda yapacağımız festivale de güzel hem şeylerimi davet etmek istiyorum. Bu ayın sonunda Ankara Festivali’ne güzel hemşehrilerimizi şimdiden davet etmek istiyorum. Ankaramız’ın pek çok değerini o festivalde yansıtacağız. Konağımızın tasarımından yapımına, emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma, firma yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Komşuluk bağlarımızı güçlendireceğimiz, kutsal aile bağlarımızı koruyacağımız, akraba ilişkilerini koruyacağımız ve bunun bir nişanesi olacak olan güzel konağımızın Ortaköy hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”diye konuştu.

Geleneklerimiz yaşatılacak
Aralık ayının başından bugüne kadar her hafta hizmet ve eser üreten çalışmaların açılışlarını gerçekleştirdiklerini kaydeden AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl, “Bugün resmi olarak açılışını gerçekleştireceğimiz bu konakta geleneğimizi, göreneğimizi geçmişten bugüne yaşantımızın daha iyi yansıtılması adına çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Ortaköy mahalle konağımızın yapımında başta Belediye Başkanımız Sayın Murat Köse’ye ve emeği geçen mimarından mühendisine, işçisinden firmasına kadar her birine Allah razı olsun diyorum. Tekrar mahalle konağımızın Ortaköy mahallemize hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygı sevgi muhabbetle selamlıyorum” dedi.

Ortaköy’ün büyük bir ihtiyacına cevap verecek
Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin 31 Mart seçimleri öncesinde söz verdiği hizmetleri bir bir yerine getirdiğini ifade eden MHP İlçe Başkanı Mustafa Esen, “Tesisin hizmete açılması da emeği geçen başta Belediye Başkanımıza belediyemizin çalışanlarına sayın muhtarıma ve emeği geçenlerin tamamına teşekkür ediyorum. Profesyonel bir hizmet binası olmakla birlikte, Türk milletinin töresi, gelenekleri burada yaşayacak. Bu tesis köylünün çok büyük bir ihtiyacına cevap verecek. Hizmete dayalı belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini veren Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum” dedi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.