DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
İlk sergi büyük beğeni topladı

İlk sergi büyük beğeni topladı

ABONE OL
16 Şubat 2022 17:28
İlk sergi büyük beğeni topladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk İslam Sanatları Merkezi (TİSAM) açılışın ardından, ilk sergisine de ev sahipliği yaptı.

Türk-İslam medeniyetinin önemli sanat dallarının yaşatılacağı bu özel yapıda bir birinden  kıymetli 57 eser görücüye çıktı. TİSAM’ın usta öğreticilerinin elinden çıkan eserlerin sergilendiği etkinlikte açılışı, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Yusuf Tekin, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk El Sanatları Araştırma ve Uygulama Müdürü Prof. Dr. Aysen Soyaldı, AK Parti Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Çakmak, AK Parti İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl, meclis üyeleri, Mamak Belediyesi Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İslam sanatları inancımızın, geleneğimizin sanatlarıdır

Sanatı, insanın kâinat gibi mükemmel bir eser karşısında hissettiği içsel duygunun dışa yansıması olduğunu ifade eden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “İlçe genelinde  yapılan yatırım ve kültürel etkinliklerle sanata ve sanatçıya sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bu günde özel bir sergide bir aradayız. İslam sanatları; ebru, hat, tezhip, minyatür aslında bizim ruhumuzun, inancımızın, geleneğimizin sanatlarıdır. Bunu seküler bir dünyada, gerçekten her şeyin dünyevileştiği bir dünyada yeniden insanların ruhuna takdim etmek, kadim geçmişimizin izinde canlı tutmak ihya etmek son derece önem arz ediyor. Hepimiz biliyor ve inanıyoruz ki İslâm anlayışında en yüce sanatkâr Allah’tır. O’nun yaratması da güzellik ve mükemmelliğin tecelli etmesidir. Bugün burada her biri birbirinden kıymetli eserler üzerinden O’nun yansımalarına tanıklık ediyoruz” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.