DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
“KDV İNDİRİMİ BAŞKA KALEMLERE DE UYGULANMALI”

“KDV İNDİRİMİ BAŞKA KALEMLERE DE UYGULANMALI”

ABONE OL
18 Şubat 2022 10:50
“KDV İNDİRİMİ BAŞKA KALEMLERE DE UYGULANMALI”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Temel gıda ürünlerinde KDV oranı yüzde 8’den 1’e indi. Ancak birçok üründe ve marketlerde indirimin etiketlere yansımadığı yapılan denetimlerle ortaya çıkıyor. Konu ile ilgili alınan kararın fiyat etiketlerine yansımasının ardından vatandaşa olumlu yönde katkı sağlayacağını ifade eden Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada; Temel gıda maddelerinde alınan indirim kararının diğer ürünler ve özellikle de  elektrik, doğalgaz, hizmet sektörü ve akaryakıt ürünlerinde de benzer KDV indirimi yapılması beklentisi içerisinde olduklarının altı çizildi.

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, temel tüketim maddelerinden alınan yüzde 8’lik KDV oranının yüzde 1’e indirildiğini duyurdu. KDV indirimi; tüm bakliyat ürünleri, su, çay, şeker, tuz, sıvı ve katı yağlar, kırmızı et, beyaz et, balık, süt, yoğurt, peynir, zeytin, yumurta, patates, soğan, biber, domates, salatalık gibi sebze ürünleri, birçok konserve ürünleri çikolata, lokum, bisküvi, kuruyemiş gibi ürünlere geldi. Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya; vatandaşın gıda ürünlerinin yanı sıra elektrik, doğalgaz ve akaryakıt ürünlerinde de benzer KDV indirimi beklediğini söyledi.” Kaldı ki bizim üyelerimizin imalatlarına devam edebilmesi ve üretimden kopmaması için enerji tüketimindeki düzenlemenin hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü şuan da üyelerimizin en muzdarip olduğu konu girdi maliyetleri olarak tespit edilmiştir. Personel maliyeti ve girdi maliyetlerinde herhangi bir kısıtlama yapılamayacağından devletimizin elektrik, doğalgaz ve akaryakıt oranlarında yapacağı KDV indirimleri üyelerimize cansuyu olacaktır “

DİĞER KALEMLERDE DE İNDİRİME İHTİYAÇ VAR

Özellikle ocak ayı elektrik ve  doğalgaz faturaları ibraz edilen vatandaşların elektrik ve doğalgaz gibi temel tüketim  maddelerine de indirim beklediklerini vurgulayan Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya :  “100 liralık harcamanıza bu indirim ile birlikte 93 lira ödeyeceksiniz. Ama asıl indirim yapılması gereken kalemler elektrik, doğalgaz, akaryakıt ürünleridir. Dolayısıyla yoksulluk sınırı içerisinde olan diğer giderlere indirim yapılması lazım” açıklamasında bulundu. Gıda ürünlerine gelen indirimin sevindirici olduğunu belirten Başkan Sakarya , ancak asıl diğer girdilere indirim yapılması olduğunu belirterek “Gıda dışındaki kalemlere indirim yapılırsa gerçekten bir indirim yapılmış olur. Asıl indirim dediğim gibi elektriğe, doğalgaza, akaryakıta yapılsın. Yani alım ihtiyacı olan ürünlere yapılsın. O zaman daha kitlesel ve anlamlı olur.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.