DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ALTI SİYASİ PARTİ ANKARA İL BAŞKANLARI BİR ARADA

ALTI SİYASİ PARTİ ANKARA İL BAŞKANLARI BİR ARADA

ABONE OL
20 Şubat 2022 11:07
ALTI SİYASİ PARTİ ANKARA İL BAŞKANLARI BİR ARADA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP, İYİ Parti, SAADET, Demokrat Parti, Gelecek ve DEVA Partisi il başkanları “Genel Başkanlarımızın iradesi doğrultusunda var gücümüzle sahada olacağız” dedi.

6 siyasi parti genel başkanlarının Ahlatlıbel’de gerçekleştirdiği Liderler Zirvesi’nin ardından partilerin Ankara il başkanları da yemekte bir araya geldi. Ankara’nın Çankaya ilçesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Gölbaşı Tesisleri’nde gerçekleşen buluşmaya CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt, Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Gülnur Hayran, DEVA Partisi Ankara İl Başkanı Ali Güven katıldı. İl başkanlarının, Liderler Zirvesi’nde olduğu gibi yuvarlak masa etrafında toplanması dikkat çekti.

Partilerin ortak açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

ALTI SİYASİ PARTİ ANKARA İL BAŞKANLARININ ORTAK AÇIKLAMASI

12 Şubat 2022’de Türkiye tarihi bir güne tanıklık etti.

Birbirinden farklı altı siyasi partinin Genel Başkanları, Türkiye’nin yıllardır görmeyi umut ettiği tarihi çalışma için bir araya geldi.

Cumhuriyet tarihinin en derin siyasi ve ekonomik krizi yaşanırken bir masa etrafında gerçekleşen bu buluşmadan yansıyan fotoğraf karesi bile milyonların kalbinin umutla dolmasını sağladı.

Çünkü o masada, yıllardır ülkemizi yoran kutuplaştırmayı bir kenara bırakıp istişare ve uzlaşmayı esas alan bir anlayış vardı.

Tüm farklılıklarımızla beraber “biz“ düşüncesini gerçekleştirme, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı, herkesin kendini eşit ve özgür bir vatandaş olarak gördüğü, düşüncelerini özgürce ifade edebildiği, inandığı gibi yaşayabildiği demokratik bir Türkiye sözü vardı.

Çünkü o masada , Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı altında uygulanan keyfi ve kural tanımaz yönetime karşı, etkin ve katılımcı bir yasama, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim, tarafsız ve bağımsız bir yargı ile kuvvetler ayrılığının tesis edildiği, güçlü, özgürlükçü, demokratik, adil bir sistem inşa etme kararlılığı vardı. Bu çerçevede, Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçileceği sözü vardı.

Çünkü o masada, bütünüyle milletin refahını, kapsayıcı bir anlayışla ve ivedilikle artırma azmi, vurgusu vardı.

Ortak akla inanan 6 siyasi partinin Genel Başkanları, yarının Türkiye’sini inşa etmek adına çok önemli bir adım attı.

Altı siyasi partinin Ankara İl Başkanları olarak bizler ve Ankara teşkilatlarımız da; Genel Başkanlarımızın iradesi doğrultusunda  var gücümüzle  sahada olacağız.

Genel Başkanlarımızın, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çerçevesinde yarının Türkiye’sini inşa etme ve işbirliği alanlarını genişleterek sürdürme kararlılıklarının  sıkı takipçileri ve uygulayıcıları olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.