DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
DEVLET HASTANESİNDE GEBE OKULU HİZMETTE

DEVLET HASTANESİNDE GEBE OKULU HİZMETTE

ABONE OL
20 Şubat 2022 11:37
DEVLET HASTANESİNDE GEBE OKULU HİZMETTE
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2016 YILINDA Ankara genelinde Anne Dostu Hastane unvanını alan Polatlı Devlet Hastanesi, Gebe Okulu ile anne adaylarına rehber olmaya devam ediyor. Gebe okulunda ayrıca normal doğumun da yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Polatlı Devlet Hastanesi’ndeki gebe okulu anne adaylarını doğum ve doğum sonrasına hazırlamaya devam ediyor. Gebe Okulu’nda anne adaylarına gebelik dönemi, doğum süreci ve doğum sonrası yaşanabilecek süreç hakkında bilgilendirmenin yanı sıra gebeliğin oluşumu, gebelikte oluşabilecek sorunlar ve çözümleri, gebelikte ve emzirme döneminde beslenme ve günlük yaşam aktiviteleri, doğum, doğum ağrısı ve baş etme yolları, lohusalık dönemi, anne sütü ve emzirmenin önemi, yeni doğan bakımı ve aile planlaması ile ilgili bilgiler veriliyor. Hastaneden gebe okulu faaliyetlerine ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

NORMAL DOĞUMUN YAYGINLAŞTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi olarak 2004 yılında Bebek Dostu, 2016 yılında Türkiye’de 6.Ankara İlinde ise 1.olarak Anne Dostu Unvanını almıştır.

Gebe Okulumuz Hastanemizin 1.Katında Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniklerinin yanında hizmet vermektedir. Görevli sağlık personellerimiz tarafından gebe okulları, gebe adayı/yakınlarına doğum öncesi, doğuma hazırlık, doğum ve doğum sonrası döneme ilişkin eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunulmaktadır. Buradaki amacımız; sağlık hizmeti sunduğumuz bu bölgede tüm gebelerimizin yararlanmasını sağlayarak normal doğum oranını artırarak anne adaylarının gebelik süreci ile başlayan ve doğum eyleminin sonlanmasına kadar geçen süreci sağlıklı şartlarda gerçekleştirmeleri ve normal doğumun yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

Doğum eylemi, bir kadının hayatında yaşadığı en önemli deneyimlerden birisidir. Gebenin doğuma aktif bir şekilde katılması, sağlıklı bir bebek sahibi olması, doğum sürecini rahat geçirmesi için doğum öncesi eğitimler son derece çok önemlidir.

EĞİTİMLER HAFTADA BİR DEFA TOPLAMDA 4 HAFTA

Gebelik döneminde yapılan eğitimler, anne adayını doğuma hazırlamakta, aileyi fiziksel ve psikolojik olarak doğum sürecine dahil etmektedir. Eğitim içeriğinde yer alan pilates, masaj, nefes teknikleri ve aktif doğum pozisyonları, bebeklerin doğum kanalındaki yolculuğuna yardımcı olur, normal doğum sürecinin rahat ve konforlu ilerlemesini sağlar. Doğuma hazırlık eğitimi alan gebelerin, doğum süresince verilen kesintisiz profesyonel destek ile doğumun süresinin kısaldığı, sezaryen oranlarının düştüğü, ağrı kesici ve diğer ilaçlara ihtiyacın azaldığı ve en önemlisi pozitif doğum hatıralarının anılarına kazandırıldığına inanıyoruz. Ayrıca eğitimlerimizde doğum sonrası dönem olan lohusalık döneminde beslenme, emzirme eğitimi, bebek bakımı, aile planlaması gibi konularda eğitimler verilmektedir. Bu eğitimlerimiz haftada 1 defa olup 4 haftada tamamlanmaktadır. Bu eğitimlerimize hafta içi mesai saatlerinde isteyen tüm anne adaylarımız ister baba adaylarıyla isterlerse aileleriyle katılabilmektedir. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından katılımcılarımıza Katılım Sertifikası verilmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.