DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ABB TEKNOLOJİK GİRİŞİM MERKEZLERİNDE ÜRETEN GENÇ BİLİŞİMCİLER BAŞARI REKORLARI KIRIYOR
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • ABB TEKNOLOJİK GİRİŞİM MERKEZLERİNDE ÜRETEN GENÇ BİLİŞİMCİLER BAŞARI REKORLARI KIRIYOR

ABB TEKNOLOJİK GİRİŞİM MERKEZLERİNDE ÜRETEN GENÇ BİLİŞİMCİLER BAŞARI REKORLARI KIRIYOR

ABONE OL
21 Şubat 2022 09:53
ABB TEKNOLOJİK GİRİŞİM MERKEZLERİNDE ÜRETEN GENÇ BİLİŞİMCİLER BAŞARI REKORLARI KIRIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te bilim ve teknolojinin gelişmesi amacıyla bilişim sektörüne destek olmayı sürdürüyor. Kentte Teknolojik Girişim Merkezleri açarak girişimcilerin önünü açan Büyükşehir Belediyesi, özellikle gençlerin bilişim sektöründe dünyaya açılmasını hedefliyor. Kuzey Yıldızı TechBridge Merkezi’nde çalışmalarını yürüten Berke Dabağ ve Batuhan Tekmen liderliğindeki ‘Segion Girişimi’, ‘15. Ankara Start-Up Zirvesi’nde 3 farklı ödül alarak başarıya imza attı.

      Ankara’da nitelikli insan kaynağını harekete geçirerek yetişmesine destek olmayı hedefleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi, özellikle gençleri teknolojik konularda araştırma ve geliştirme çalışmalarına teşvik eden projeleri hayata geçiriyor.

       Büyükşehir Belediyesi, bilişim sektörünün Başkent’te gelişmesine katkıda bulunmak ve genç fikirlere iş imkânı sağlamak amacıyla ilk etapta iki noktada açtığı ücretsiz Teknolojik Girişim Merkezleri ile gençlerin başarılara imza atmasını sağlıyor.

TECHBRİDGE MERKEZİ’NDEKİ ÇALIŞMALAR SAYESİNDE 3 FARKLI ÖDÜL

     Gençlerin bilişim sektöründe dünyaya açılmaları için harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediyesinin kapılarını açtığı Kuzey Yıldızı TechBridge Merkezi’nde çalışmaya başlayan genç girişimciler de başarı üstüne başarı rekorları kırıyor.

      Bu girişimcilerden biri olan 21 yaşındaki Berke Dabağ, 12 Aralık 2021 tarihinde gerçekleşen ‘15. Ankara Start-Up Zirvesi’nde 3 farklı ödül alarak önemli bir başarı elde etti. Berke Dabağ ve Batuhan Tekmen liderliğindeki ‘Segion Girişimi’ web ve mobil tabanlı girişimcilere özel olarak düzenlenen, girişimciler ile sektör liderleri ve yatırımcıları bir araya getiren 15. Ankara Start-Up Zirvesi’nde; 5 bin dolar değerinde “Amazon AWS Web Sunucu Ödülü”“Hacettepe Teknokent Kuluçka Ödülü” ile “Start-Up Battle” yarışmasında ise üçüncülük ödülü kazandı.

      Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde birçok imkandan yararlandıklarını ifade eden Berke Dabağ, düşüncelerini şu sözlerle özetledi:

“Bizim ekibimiz 10 kişilik ODTÜ’lü arkadaşlardan oluşuyor. Çalışmalarımızı gerçekleştireceğimiz zaman ortak bir alanda buluşmamız gerekiyordu. Bunu TechBridge öncesi yapamıyorduk. Bundan dolayı birkaç projeyi de kaçırmıştık. Teknoloji Merkezlerinde çalışma fırsatı buluyoruz ve ortak çalışarak başarıya ulaşıyoruz.”

GENÇ GİRİŞİMCİLER ADINI DUYURMAYA BAŞLADI

     Bilkent Üniversitesi’nde düzenlenen ‘15. Ankara Start-Up Zirvesi’nden 3 farklı ödülle dönen Kuzey Yıldızı Techbridge girişimcilerinden Segion Girişimi, yapay zekâ ile araç hasarlarının anlık analiz teknolojisi de geliştirdi.

     “Ankara Kalkınma Ajansı TechAnkara Girişimcilik Merkezi Programı”nda 7 bin 500 TL değerinde ikincilik ödülü kazanan ekip “TechAnkara Ofisi” ödülünün de sahibi oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.