DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Taştan sanata

Taştan sanata

ABONE OL
21 Şubat 2022 17:36
Taştan sanata
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altındağlı kadınlar yetenekleriyle görenleri hayrete düşürüyor. Dere kenarlarından ve deniz kıyılarından toplanan taşlar, Altındağlı kadınların elinde sanata dönüşüyor.

Altındağlı kadınlar taşı sanata dönüştürüyor. Boş arazilerden, deniz kıyılarından ve dere kenarlarından toplanan taşlar, sanat eseri oluyor. Altındağ Belediyesi Beşikkaya Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’nde devam eden “Taş bebek boyama kursu” Altındağlı kadınların büyük beğenisini topluyor. Çoğunlukla geleneksel kıyafetler içindeki Anadolu insanının tasvir edildiği, doğadaki çakıl taşlarından üretilen taş bebek yapımı kursu, görenleri hayran bırakıyor.

EL EMEĞİ VE SABRIN SONUCU

Taş bebek sanatının, 3 boyutlu karikatüristik bir çalışma olduğunu söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı “Bu güzel sanat eserlerinin yapımı oldukça zahmetli… İnce, naif ve hünerli el emeğinin yanında, sabır da gerektiriyor. Doğada bulunan farklı büyüklükteki pürüzsüz taşlar öyle bir hale geliyor ki, hayran olmamak mümkün değil…” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.