DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Mamak Belediyesi’nden Kırsal Kalkınmaya Destek

Mamak Belediyesi’nden Kırsal Kalkınmaya Destek

ABONE OL
22 Şubat 2022 17:30
Mamak Belediyesi’nden Kırsal Kalkınmaya Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, tarımsal üretim için açıkladığı indirim ve destek paketinin ardından harekete geçen Mamak Belediyesi, çiftçilere %90 hibeyle sebze fidesi vermeye başladı.

Bugüne kadar hem üreticinin elini güçlendirmek hem de ilçenin verimli topraklarını, bitki çeşitliliğini, zenginliğini arttırmak ve şehir ekonomisini canlandırmak üzere tarımsal üretime önemli destekler veren Mamak Belediyesi, çiftçilerin ihtiyacı dışında kalan ürünleri de Mamak Belediyesi bünyesindeki MAKKOP (Mamak Kadın Kooperatifi) aracılığıyla satın alarak, anlaşmalı marketlere tedarik edecek. Böylelikle üreticinin tüm ürünleri ekonomiye kazandırılmış olacak.
Mamak Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nce verilen sebze fide hibesi, en fazla 1000 metrekare tapulu alana sahip çiftçilere ve 3 tür sebze fidesi (domates, biber, patlıcan) olarak dağıtılacak. Sebze fidesi dağıtım başvuruları Mamak Belediyesi’nin resmi internet sayfasından gerçekleştirilecek olup son başvurular 25 Şubat günü sona erecek. Fide desteği başvurularına
https://ehizmet.mamak.bel.tr/Basvuru/SebzeFidesi adresinden ulaşabilirsiniz.

Toprağımızın kıymetini biliyoruz

Mamak’ın bereketli topraklarının kıymetini bildiklerini ifade eden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Yerli ve milli ata tohumlarımızın geleceğe taşınması konusunda çiftçilerimize büyük sorumluluk düşüyor. Bu kapsamda bizlerde onlara belediye olarak Türkiye’nin birçok yerinden topladığımız ata tohumlarımızdan elde ettiğimiz fideleri, çiftçilerimize, bu kadim değerlerimizi yaşatmaları için hibe ediyoruz. Böylelikle hem şehir ekonomisini hem de kadim değerlerimizi nesillere aktararak tarımsal üretiminin kalkınmasına vesile oluyoruz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.