DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
MAHALLELERİN SORUNLARI DİNLENDİ

MAHALLELERİN SORUNLARI DİNLENDİ

ABONE OL
25 Şubat 2022 10:09
MAHALLELERİN SORUNLARI DİNLENDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlçemiz Kaymakamı Murat Bulacak Başkanlığında Şubat Ayı Muhtarlar Toplantısı ve Göç İdaresi tarafından Muhtarlarla İstişare Toplantısı yapıldı.

Kaymakam Murat Bulacak, İl Göç İdaresi Muhtarlarla İstişare Toplantısı öncesi Muhtarlara yaptığı konuşma da; Muhtarların vatandaş ile devlet arasında köprü görevi gördüğüne değinen Kaymakam Murat Bulacak; “Kamu yönetim zincirinin ilk halkası muhtarlarımız, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının ve beklentilerinin karşılanmasında, sorunlarının çözüme kavuşturulmasında olmazsa olmaz bir öneme sahip olup, mahallelerimizde devletimizin gören gözü, işiten kulağıdır. Değerli muhtarlarımız, sizlerin bizlere ileteceği sıkıntı ve sorunları, kamu hizmetlerine ilişkin istek ve arzuları dinlemek hem de kamu hizmetlerinin kırsalda ve merkez mahallelerimizde yerinde uygulanmasına yönelik sizlerle belli aralıklarla bir araya geliyoruz. Buradaki amacımız, mahallelerimizin sorun ve sıkıntılarını birinci ağızdan dinlemek ve ilgili kurumlarımızın koordinesinde, imkanlarımız ölçüsünde çözüme kavuşturmaktır” şeklinde konuştu.

Muhtarlara pandeminin hala bitmediğini hatırlatan Kaymakam Murat Bulacak; “Mahallelerinizde aşı olmayan vatandaşlar varsa aşı olmanın önemini anlatalım. Bunu bir kamu görevi olarak görelim. Çünkü bu hastalıktan başka türlü kurtuluşumuz yok. Günlük vaka sayılarımız yüksek ama aşı sayesinde hastanelerimizde doluluk yok. Bunu vatandaşlarımıza mutlaka anlatmalıyız.” şeklinde konuştu.  Kaymakam Murat Bulacak, kaçak yapılanmaların takibi, özellikle yalnız yaşayan ihtiyaçlı vatandaşlara sahip çıkılması, afetlere karşı yapılacak hazırlıkları ana başlıklarıyla bilgilendirmede bulunarak, yapılacak hazırlıklar konusunda uyarılar da bulundu.

Toplantı karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasının ve muhtarların taleplerinin alınmasının ardından sona erdi.

Muhtarlar Toplantısı sonrası Göç İdaresi Başkanlığı Uyum ve İletişim Genel Müdürlüğü tarafından sosyal uyuma yönelik yerel düzeydeki yaklaşım ve politikaların teşvik edilmesi, muhtarların bilgilendirilmesi, mahalle düzeyinde yaşanan sorunların tespit edilerek çözüm önerilerinin sunulması ve yabancılar ile ev sahibi toplum arasındaki sosyal uyumun güçlendirilmesi amacıyla muhtarlar istişare toplantıları gerçekleştirildi.

Toplantıda, İl Göç İdaresi Müdürlüğü Uyum ve İletişim Çalışma Grup Başkanlığı tarafından muhtarlarımıza düzenli göç, düzensiz göç, uluslararası koruma, geçici koruma ve insan ticareti ile geçici koruma kapsamındaki Suriyelilerin hak ve yükümlülükleri hakkında temel bilgilendirici sunum yapıldı. Kırsal kesimde tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde çalışan Afganistan uyruklu çalışanlar hakkında bilgiler verildi.  Kamuoyunda göçmenler hakkında yayılan yanlış bilgileri düzeltmek ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla katılımcılara “Doğru Bilinen Yanlışlar” başlıklı broşürler dağıtılarak aynı kapsamdaki “Aslında” videosu izlettirildi. Sunumun akabinde katılımcıların soruları İl Müdürlüğü tarafından yanıtlanarak toplantı sona erdirildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.