DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Keçiören’de ‘Aile içi şiddetin önlenmesinde yönelik dini referanslar’ anlatıldı

Keçiören’de ‘Aile içi şiddetin önlenmesinde yönelik dini referanslar’ anlatıldı

ABONE OL
4 Mart 2022 17:14
Keçiören’de ‘Aile içi şiddetin önlenmesinde yönelik dini referanslar’ anlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keçiören Belediyesi ile işbirliğinde faaliyet gösteren İŞKUR kursiyerlerine yönelik ‘Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Dini Referanslar’ konulu seminer Keçiören Neşet Ertaş Sanat ve gösteri Merkezi’nde düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve İŞKUR İl Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında İki oturum şeklinde gerçekleştirilen seminer, İŞKUR kapsamında açılmış olan tüm usta öğreticiler ve kursiyerlerin katılımıyla yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri tarafından verilen seminerde, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon planı kapsamında farkındalık artırma ve bilinç yükseltme faaliyetlerinin önemine değinilirken, aile kurumu ile aile içi şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların önemine de dikkat çekildi.

Aile içi şiddetin önlenmesine ilişkin bilgilendirme seminerlerinin önemli olduğuna vurgu yapan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Şiddetin eğitimle ya da eğitimsizlikle de alakası yok. Yüce Rabbim kimseye bir başkasını öldürme ya da şiddet uygulama yetkisi vermemiştir. Bizim bu sorunları sosyolog ve psikologlarımız eşliğinde anlatmamız ve çözüme kavuşturmamız lazım.  Sevgi Peygamber efendimiz, ‘Cennet anaların ayağının altındadır’ buyuruyor. Kadına yönelik her şiddet aynı zamanda anneye yönelik şiddettir. Bu anlamda arabulucu olma noktasında adımlar atmalıyız. Gerek kadına yönelik şiddetten gerekse aile içi şiddetten en çok etkilenen ise çocuklarımızdır. Bu konudaki önlemlerimizi mutlaka artırmalıyız.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.