DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
2022 YILI 2. KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE KOORDİNASYON, İZLEME VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • 2022 YILI 2. KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE KOORDİNASYON, İZLEME VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2022 YILI 2. KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE KOORDİNASYON, İZLEME VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ABONE OL
28 Mayıs 2022 13:25
2022 YILI 2. KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE KOORDİNASYON, İZLEME VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şiddetle mücadele kapsamında sunulan hizmetlerin etkin bir şekilde yürütülmesi ve uygulamadaki sorunların giderilmesi amacıyla Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonunun 2022 yılı 2.Toplantısı yapıldı.

Kaymakamlığımız Toplantı Salonunda Kaymakam Murat Bulacak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Polatlı Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çataloğlu, İlçe Emniyet Müdürü Şener Derin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erkan Çinar, kurum ve kuruluşların yöneticileri ile ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda; Kadına Yönelik Şiddetle Mücadeleye ilişkin İlçemiz özelinde koruyucu ve önleyici tedbirlerin mevcut durumu, aile içi kadına karşı şiddet olayları kayıt ve risk değerlendirme formunda yüksek ve çok yüksek riskli olarak belirlenen vakalar hakkında önerilen özel tedbirlerin yeterliliği değerlendirildi.


Kurumların gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili sunumun ardından toplantı, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı’nın etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak ve kadına yönelik şiddet olaylarını en aza indirebilmek amacıyla görüş ile önerilerin ifade edilmesiyle devam etti.

Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans ilkesi ile çalışmalar yürüttüklerine değinen Kaymakam Murat Bulacak; “Kadınlar toplumumuzun en değerli ve en vazgeçilmez varlıklarıdır. Kadınlarımızın temel hak ve özgürlüklerinin kullanımını engelleyen, toplumsal kaynaklardan yararlanmalarını sınırlandıran, genel olarak toplumsal ve ekonomik gelişmeler üzerinde olumsuz etki yapan kadına yönelik şiddetle, çağdaş dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkin bir şekilde mücadele etmekteyiz. İlçemizde kadına yönelik şiddete sıfır tolerans ilkesi ile kamu, sivil toplum ve tüm tarafların kapsamlı iş birliği ve ortak çabalarıyla yürütülmektedir. Özellikle İçişleri Bakanlığımız tarafından şiddete maruz kalan kadınlarımızın güvenlik güçlerine kolayca ulaşabilmesi ve hızlı bir şekilde kendilerine yardım edilebilmesi amacıyla Kadın Destek Uygulaması (KADES), kadına karşı şiddetle mücadelede önemli bir yer tutuyor ve biz bu uygulamayı çok önemsiyoruz. Kadına yönelik her türlü şiddetin sonuna kadar karşısındayız. Kadına şiddet insanlığa ihanettir.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.