DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
SAKARYA, ” YAKTIĞIMIZ ÇOBAN ATEŞİ ANKARA’YI AYDINLATMAYA DEVAM EDECEK ”
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • SAKARYA, ” YAKTIĞIMIZ ÇOBAN ATEŞİ ANKARA’YI AYDINLATMAYA DEVAM EDECEK ”

SAKARYA, ” YAKTIĞIMIZ ÇOBAN ATEŞİ ANKARA’YI AYDINLATMAYA DEVAM EDECEK ”

ABONE OL
9 Eylül 2022 12:32
SAKARYA, ” YAKTIĞIMIZ ÇOBAN ATEŞİ ANKARA’YI AYDINLATMAYA DEVAM EDECEK ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Ticaret Odası seçimleri yaklaşırken Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya, göreve geldiği günden bu yana üyeleri başta olmak üzere ilçe için yaptıkları çalışmaların yanı sıra hayata geçirecekleri projeleri hakkında detaylı ve samimi açıklamalarda bulundu.

2013 yılından bu yana, üyelerinin tensipleri ve takdirleriyle Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Ulvi Sakarya, görev süresi boyunca üye memnuniyet odaklı hizmet anlayışında çıtayı oldukça yükseltti. Genç, dinamik ve sektörlerinde öne çıkmış isimler ile geçtiğimiz günlerde yeni ekibini tanıtan Başkan Sakarya, son 4 yılda üyeleri için yapmış oldukları çalışmaları özetledi. Ekim ayında yapılacak seçim sonrası hayata geçireceği projelerinden de  bahseden Başkan Sakarya : ” Üyelerimiz  ile bütünleşerek, eksilmez bir heyecan ve şevkle sürdürdüğümüz hizmet yolculuğunda yeni dönem için üyelerimizin desteğine talibiz, Polatlı’da yakaladığımız ivme, hizmetlerimiz ve faaliyetlerimizle yaktığımız çoban ateşi Ankara’yı hatta Türkiye’yi aydınlatmaya devam edecek. ” dedi.  

HİZMETE TEMEL İLKEMİZ “ÜYE MEMNUNİYETİ “

Her şartta “üye odaklı” bir hizmet anlayışını benimsediklerini ve edindikleri temel prensipler doğrultusunda çalışmalarını yürüttüklerini beyan eden Başkan Sakarya: ” İlk olarak, kanunla bizlere tevdi edilen görevlerimiz kapsamında tescilden ihracata kadar birçok sürece ilişkin işlemlerde üyelerimizin ihtiyaç duyduğu desteği sağlıyoruz. Üyelerimize, yerelden evrensele uzanan bir strateji ve perspektif kazandırmak için eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri düzenliyoruz. Üyelerimizin ticari hak ve menfaatlerini korumak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.4 yılda tüm samimiyetimle söylüyorum, birçok il odasının hayallerini süsleyen ve şahsıma takdirlerini sundukları projeleri uzman personelimiz ve yönetici kadromuzla üyelerimize kazandırdık. 4 yıl önce ne dediysek şimdi hayata geçirdik. Allah Nasip ederse ve üyelerimizde yeniden seçilmemizi takdir ederse, bugünde ne diyorsak 4 yılımızın sonunda yeni meclis üyelerim, komite üyelerim, disiplin kurulu üyelerim ve yüksek istişare kurulu üyelerim ile vaatlerimizi hayata geçirmiş olacağız.” şeklinde konuştu.

BELGE ÜCRETLERİ BİZİM DÖNEMİMİZDE SONLANDI

Polatlı’nın ticari hayatının canlanması ve üretim kapasitesinin artmasında çok önemli faaliyetleri olan Polatlı Ticaret Odası yönetiminin 4 yıllık sürede yapmış olduğu çalışmaların bazılarına ilişkin bilgi veren Başkan Sakarya: ” 2020 yılında radikal bir karar doğrultusunda aldığımız meclis kararı ile gecikmiş aidat borcu olmayan üyelerimize oda belgelerinin ücretsiz verilmesini sağladık. Yıllık yaklaşık 400-500 bin TL olan belge gelirlerimizi absorbe ederek üyelerimizi bu anlamsız yükten kurtardık. Bundan sonrada bu hizmetimize hız kesmeden devam edeceğiz.”

ÜYELERİMİZ HAFTALARCA BELGE BEKLEMİYOR!

“Kapasite, ekspertiz raporu ve iş makinesi hazırlanma süresini 1 günün altına düşürdük. Zamanın ticarette paradan daha önemli olduğunu bildiğimizden, bu belgeleri daha önceden 1 haftada alan üyelerimiz, artık 1 gün olmadan onaylı belgelerini odamızdan teslim alıyorlar.Uzman ve işin ehli personel kadromuz tarafından üye çayını yudumlarken evrağını, özel hazırlattığımız evrak kılıflarında sunuyoruz.”

5 MİLYON BİLDİRİM GÖNDERDİK

“Üyelerimizi ilgilendiren her türlü gelişme ve değişikliği anlık olarak bildiriyoruz. 4 yılda 2 milyonu aşkın sms,3 milyon mobil uygulama ile anlık bildirim,1milyon 200 bine-mail gönderdik. Böylece önemli duyuru, hibe, eğitim,fuar vb. tüm etkinlikleri zaman kaybettirmeden üyelerimize ulaştırdık. Ayrıca “Sizler İçin Her Yerdeyiz” parolası ile sosyal  medya hesaplarımızı aktif olarak kullanıyoruz. Tüm hesaplarımızda 20.000’e yakın takipçimiz buluyor. Sosyal medya platformlarının tamamını Polatlı’da hatta Ankara’da en yaygın kullanan odayız. İstihdam ofisimiz aracılığı ile 4 yılda 1000’e yakın iş ilanını sosyal medya hesaplarımızda yayınladık. 2022 yılının başında hayata geçirdiğimiz proje ile, Üyelerimizin personelden aldığı hizmeti anlık olarak değerlendirmesi için online anket uyguluyoruz. ” dedi.

POLATLI’NIN İLK TESCİLLİ ÜRÜNÜ POLATLI SOĞANI 

Şehrin tanıtımı ve temsilinin yanı sıra üyelerinin sorunlarını gür bir sesle dile getirerek çözüm yolunda tüm imkânlarını seferber eden Polatlı Ticaret Odası ” Hizmet sürecimizde sadece üyelerimiz için değil ilçemiz içinde önemli çalışmalara imza attık. Özelikle altını çizmek istiyorum 100 yıllık tarihimiz boyunca maalesef Polatlı’nın onlarca ürünü ve nimeti olmasına rağmen tescilli ürünü yoktu. İlçenin ilk coğrafi işaretli ürünü olan Polatlı Soğanının marka tescilini Polatlı Ticaret Odası olarak biz aldık. Üreticilerimizin ürettikleri soğana artı değer kazandırarak ulusal anlamda boy göstermesini sağladık. Türk Patent Kurumun düzenlediği tüm platformlarda, YÖREX uluslararası fuarda ve bu tür etkinliklerde artık Polatlı Soğanı boy gösteriyor.

NAKLİYECİ ÜYELERİMİZİ BÜYÜK KÜLFETTEN KURTARDIK

Nakliyeci üyelerimiz ,otobüs minibüs işletmelerimiz  için dijital ehliyet almak maalesef maddi ve manevi anlamda büyük bir külfetti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ile bizzat yaptığım görüşmeler neticesinde ,Odamız 07.04.2022 tarihi itibariyle sayısal takograf verebilme yetkisini almıştır. Bu sayede taşımacılık sektöründe olan vatandaşlarımız ve üyelerimiz Ankara’ya gitmelerine gerek kalmadan, saatlerce beklemeden dijital ehliyetlerini ayaklarına kadar getiriyoruz. Bu sektördeki vatandaşlarımıza hayırlı olsun.

ARABULUCULUK HİZMETİNİ GETİREN İLK İLÇE ODASIYIZ

Arabuluculuk Hizmet Ofisi’nde üyelerimiz başta olmak üzere işçi işveren uyuşmazlığı yaşayan ilçe vatandaşlarımız için görüşme ortamlarını hazırlıyoruz. Adalet bakanlığı ve birliğimiz görüşmelere devam etmektedir, anlaşma sağlandığı taktirde arabuluculuk görüşmeleri inşallah yakın zamanda Adliyenin yükü azaltılarak Ticaret Odalarında kurulan arabuluculuk merkezlerinde yapılacaktır. Bu hususta arabuluculuk ofisinin odamızda olması daha da önem kazanmıştır. Yine bir ilke imza atarak hukuki konularda danışmanlık almak isteyen üyelerimize avukatımız aracılığıyla hukuki danışmanlık hizmeti veriyoruz. Akredite olarak beş yıldız hizmet veren odamızda bu hizmetimiz Türkiye’de iyi uygulamalar arasında yer almıştır.

İŞKUR VE KOSGEB HİZMETLERİNDE  ÇÖZÜM NOKTASI PTO

Yine tüm ilçe vatandaşlarımızın faydalanması için odamız bünyesinde ücretsiz olarak 2014 yılından bu yana  iŞKUR ve KOSGEB  danışmanlık hizmetini Ankara’ya gitmeden odamızdan ücretsiz sağlıyoruz. Üyelerimizde ,İşkur  vesilesiyle gerek MEGİP gerekse işbaşı eğitimleri olmak üzere yüzbinlerce liralık tasarrufta bulunmalarını sağladık. Vatandaşlarımıza, Kosgeb desteğiyle  onlarca işyeri açmasına  yaklaşık 10 milyon TL hibe ve kredi desteği alma olanağı tanıdık. Bu destekleri yetkili personelimiz her daim takip ederek, anında üyelerimize duyurmaya devam etmektedir. Sadece bu destekler değil AB,IPARD, Kalkınma Ajansı desteklerinde de üyelerimizi bilgilendiriyoruz.

Birçok alanda açtığımız MEGİP kursları ile ara eleman sıkıntısı yaşayan üyelerimize destek olduk. MEYBEM ortaklığıyla 500’ün üzerinde  ilçe vatandaşımıza Galericilik, emlakçılık, kaynakçılık, inşaat gibi meslek dallarında geri ödemeli  mesleki yeterlilik belgesi sınavları düzenliyoruz. 

ÜYELERİMİZİN GELİŞMELERİ YERİNDE TAKİP ETMELERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Çağın gereklilikleri doğrultusunda kendisini sürekli yenileyen ve geliştiren alanında uzman personel kadrosuyla da etkin bir şekilde üyelerine hizmet verdiklerini ifade eden Başkan Sakarya: ” 4 yılda 591 üyemiz ile yurt içi ve yurt dışı fuarlarına sektörel iş gezileri düzenledik. Bu fuarlarda üyelerimiz farklı ürün teknolojilerini yerinde görme olanağı yaşadı. İnşallah 22 Eylül’de Kayseri’de düzenlenecek İnşaat ve İnşaat malzemeleri fuarına da iş gezisi gerçekleştireceğiz, katılmak isteyen tüm sektörel üyelerimizi buradan davet ediyorum. Polatlı’nın ilk sanal fuarını düzenlemekte şükürler olsun ki  bizim dönemimize nasip oldu,  Azerbaycan başta olmak üzere farklı ülkelere, 62 firmamızın yurtdışı pazarına ürün göndermesine zemin hazırladık, sanal fuarda ücretsiz stant temin ederek ürünlerini sergilemesine yardımcı olduk. Tarım şehri Polatlı’da maalesef eksik olan  Tarım, Tarım Ekipmanları ve Hayvancılık Fuarını da biz hayata geçirdik,3 yıl üst üste düzenledikten sonra maalesef pandemiden dolayı ara verdiğimiz bu fuarın önümüzdeki yıl yeniden başlayacağını siz kıymetli üyelerimize müjdeliyorum. Ticari anlamda üyelerimizin kendilerini geliştirmesi ilçemiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaları bizim için çok kıymetli ” dedi. 

YEŞİLİ ÖNEMSEYEN  DUYARLI ODAYIZ

Polatlı Ticaret Odası olarak ilçede ticaret ve sanayinin planlı bir şekilde gelişmesinde çok önemli rol aldıklarını beyan eden Başkan Sakarya : ” Kâğıt ve zamandan tasarruf sağlayarak yazışmalarda Elektronik Belge Yönetim Sistemine geçtik. Üyelerimizin Oda sicil ve ticaret sicil dosyalarının  e-arşive taşıyarak yangın sel gibi doğal afetlere karşı riski sıfıra indirdik. Bir çok sektörden 41 firma ile  işbirliğive indirim protokolü imzaladık. Üyelerimiz kendilerinize özel hazırlanan üye kimlik kartlarıyla bu indirimlerden kolayca yararlanabilir.”

TİCARET SİCİL İŞLEMLERİNDE TEK NOKTAYIZ

Polatlı Ticaret Odası olarak ticaret sicil işlemlerinde birçok önemli değişikliği üyenin hizmetine sunduklarını ifade eden Başkan Sakarya : ”  Her yıl 100 ton kağıt tasarrufunun sağlanmasına destek oluyoruz. Ayrıca üyelerimizin tescil işlemelerinde ödeyecekleri gazete ilan bedelleri ceplerine kalıyor. Yapılan tescil işlemlerinin gazetede yayımlanmasının 2 günden 2 saate düşürdük. Ticaret sicilde online belge verilmesini sağladık. Ticaret sicilden alınan belgelerin hizmet bedelini kaldırdık. Ticaret Sicili işlemlerinin tek noktada yapılmasını sağladık. Önceki yıllarda banka, vergi dairesi, noter arasında mekik dokuyan vatandaşlarımız girişimlerimiz neticesinde ,çaylarını yudumlarken yarım saat gibi kısa zamanda tescil işlemlerini tamamlamaya başladılar. Yeni üyelerimize, Ticaret sicilli şirket defterlerini kuruluşlarda ücretsiz temin ediyoruz. Bizler Polatlı Ticaret Odası olarak ‘’4 yılda Tarih Yazdık’’ derken kanıtlarını da sunuyoruz. Hiçbir zaman suya yazı yazmıyoruz, yapamayacağımız vaatlerde bulunmuyoruz. Rabbime şükürler olsun ki başımızı üyelerimize eğdirmedi.” dedi.

 SOSYAL YARDIMLARIMIZLA İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİN YANINDA OLDUK 

“Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği mali desteği ve odamız katkıları ile göreve geldiğimiz günden bu yana her yıl geleneksel olarak ramazan yardımlarımızı ihtiyaç sahibi ailelere ramazan ayı gelmeden, eğitim yardımlarımızı  ihtiyaç sahibi öğrencilere okullar açılır açılmaz ulaştırıyoruz. Özellikle eğitim konusunda yaptığımız sosyal yardımlarımızı çok önemsiyoruz. Son 4 yılda ilçemizde 3000 aileye ramazan ayında gıda yardımlarımızı, 2500 öğrenciye kırtasiye yardımlarımızı ulaştırdık. Yeni dönemde de bu yardımlarımızı artarak devam ettirmeyi planlıyoruz. “

ÜYELERİMİZİN HİZMETKARI OLMAYA KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM ETMEK İSTİYORUZ.

Yeni dönemimiz için bilindiği üzere  ticaretinde saygın ve hepsi birbirinden kıymetli  72 komite ,30 meclis üyesi arkadaşım ile start verdik. Allah nasip ederse ve kıymetli üyelerimiz sarı pusula ile bizleri yeniden bu şanlı göreve layık görürse üyelerimize hak ettiği  hizmetleri vermeye devam edeceğiz. Yapılacak ilk işlerimizin başında odamızı Ticaret ve Sanayi Odası hüviyetine kavuşturmak olacaktır. Dönemimizde hususla alakalı epeyce yol aldık ,nihai hale kavuşturmakta inşallah bu döneme nasip olacaktır.

YENİ HİZMET BİNAMIZA İLKBAHARDA GEÇİYORUZ.

” 1965 yılında dönemin modern binaları arasında yer alan hizmet binamız maalesef zamana yenik düşerek yorgun ve bitkin bir hale dönüşmüştür. Tadilata bile izin vermeyen yorgun binamızı 2022 yılı ortalarında yıkıp yeni bina inşaatımıza başlamıştık. Kaba inşaatımız neredeyse bitmek üzere, tefrişatının ve ince işçiliğinin tamamlamasından sonra Mart-Nisan aylarında çevre dostu hizmet binamızı üyelerimize kazandıracağız. Modern toplantı ve konferans salonları, üyelerimize yakışan hizmet katı ,dinlenme odaları ,kütüphane ve yine vatandaşlarımızın kaliteli hizmet alacağı şık bir yemekli dinlenme alanının yer alacağının müjdesini veriyorum. Yeni hizmetlerimiz arasında yer alacak Canlı yayın odamız, Dış ticaret ofisi ve marka danışmanlık ve başvuru ofisi de yine yeni binamızda siz değerli üyelerimize hizmet verecektir. Fuaye alanında ise dileyen üye firmalarımızın ürünlerini ve tasarımlarını sergileyerek onların tanıtımına katkı sağlayacağız. Diğer bir deyişle Polatlı Ticaret Odası müzesini de yeni hizmet binamızda düşündük.” dedi

DIŞ TİCARET UZMANIMIZ 7-24 YANINIZDA OLACAK

“Dış ticaretin önemini kavradığımız ve reel çalışmalarına başladığımız geçtiğimiz dönemin daha da üzerine koyarak uluslararası fuarlarda üyelerimizin stantlar açmasını sağlayacağız, dış pazarlara açılırken bocalayan veya destek bulamayan üyelerimizi ihracat uzmanı personel kadromuzla ücretsiz danışmanlık sağlayacağız. Ürünlerinin gümrükten pazara ulaşana kadar takibini yine uzman kadromuz takip edecektir. Bu hususta altyapımızı oluşturduk yeni hizmet binamızda bu hizmeti de ilk defa Polatlı’da biz kazandıracağız. İhracat belgelerinin tamamını odamızda hazırlamak için girişimlerde bulunuyoruz. Polatlı Gözlemesi, Polatlı Çorbası ve Polatlı Kavunu içinde Türk Patent Kurumu tarafından coğrafi işaret almak için çalışmalarımız devam ediyor.”

POLATLI’YI TARIMDA ANKARA’NIN MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ

“Polatlı Tarım fuarını odamız öncülüğünde 3 kez düzenledik, önümüzdeki sene fuarı  çeşitlendireceğiz ve Pandemi koşulları izin verirse profesyonel  bir fuara  yeniden başlayacağız. Polatlı’yı tarımın merkezi olmakla beraber fuarın merkezi haline getireceğiz. C sınıfı akredite olan odamızı fiziki imkanlarımız tamamlandıktan sonra en kısa zamanda A seviyesine taşıyacağız. Dünya Miras listesine girecek olan Gordion ve Türk yakın tarihinin dönüm noktası Sakarya Meydan Muharebesini tanıtmaya Ankara’daki öğrencileri ilçemize taşımaya devam edeceğiz. Ankara Ticaret Odası ile birlikte 20.000 öğrenciyi ilçemize getirip tanıtım sağlamıştık bunu artırarak 2 katına çıkaracağız. Bilindiği gibi ilçemiz il olma yolunda adım adım ilerlemektedir. Bizlerde tüm lobi gücümüzü kullanarak katkı sağlamaya devam edeceğiz, inşallah uzun yıllardır hasretle beklediğimiz bu serüvene mutlu bir şekilde son vereceğiz.”

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİMİZ PARMAK ISIRTIYOR

“Polatlı OSB ve Polatlı Ticaret Odası OSB’lerimizin kuruluş aşamasında emek veren tüm abilerimize öncelikle teşekkürlerimi sunuyorum. Zamanın koşullarında oldukça güç ortamlarda kurulmuştur. Polatlı OSB tamamen altyapısını tamamlamış ve sektörün önde gelen firmalarına ev sahipliği yapmaktadır. Polatlı Ticaret Odası OSB’mize ise son 2 yılda müthiş bir yatırımcı atağı olmuştur.1. etap altyapısı tamamen bitirilmiş olup ,2. Altyapı ihalemiz ise 20 Eylül 2022 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda yapılacaktır. Yeni hizmet binamız ve sürekli artan yatırımcılarımız ile Polatlı Ticaret Odası OSB Ankara’da gıptayla izlenmektedir. İki Organize Sanayi Bölgemizde de ilçemizden bir çok gencin istihdam edilmesi bizim için ayrıca kıymetlidir. ” dedi.

“Son olarak kıymetli üyelerimizi  2 Ekim Pazar günü yapılacak olan seçimler için odamıza bekliyor, ilk gün ki heyecan ve şevkle sürdürdüğümüz hizmet yolculuğunda güçlenerek Polatlımız adında  imza atacağımız yeni başarılar için üyelerimizin desteğine sarı pusula ile talip olduğumuzu belirtirken  sonuçların odamıza hayırlı olmasını Cenab’ı Allah’tan diliyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.