DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Yıldızkaya’dan Sakarya Zaferi Mesajı

Yıldızkaya’dan Sakarya Zaferi Mesajı

ABONE OL
13 Eylül 2022 09:52
Yıldızkaya’dan Sakarya Zaferi Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya Sakarya Zaferi2nin 101. yıl dönümü sebebiyle mesaj yayımladı. Yıldızkaya mesajında, ” Kahraman ecdadımızın 101 Yıl önce göstermiş olduğu emsalsiz mücadele ve insanüstü gayretleri ile tarihimizin altın sayfalarından biri olan Şanlı Sakarya Zaferimizi hep birlikte kutlamanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Türk’ün yeniden varoluş destanı olarak Muzaffer Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan Sakarya Meydan Muharebesi; Duatepe sırtlarında şehitlerimizin mübarek omuzlarında yükselmiş, milletimizin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihteki yerini almıştır.

22 Gün 22 Gece boyunca mevzilerde göğsünü düşmana siper eden kahramanlarımız; Türk Milleti’nin asla esir edilemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. İşgalle tarihe gömülmek istenen cefakar milletimiz bu eşsiz mücadele neticesinde 13 Eylül 1921’de küllerinden yeniden doğmuş; sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını bir kez daha ispat etmiştir. Büyük Atatürk’ün ‘Melhame-i Kübra’ olarak adlandırdığı Sakarya Meydan Muharebesi; Kurtuluş Savaşımız için kader tayin edici olmuş, Cumhuriyet’e giden yolculuğumuza hız ve hayatiyet kazandırmıştır.

Bu kutsal emanete milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, sonsuza kadar var gücümüzle sahip çıkacağımıza kahraman ecdadımızın huzurunda tekraren söz veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; Sakarya Zaferimizin 101. Yıl dönümünü kutluyor, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, Sakarya’nın Kahraman Şehitlerini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları Şad Olsun. ” sözlerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.