DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
SAKARYA, ” TİCARİ SIR İÇEREN BİLGİLER İSTENİYOR ”

SAKARYA, ” TİCARİ SIR İÇEREN BİLGİLER İSTENİYOR ”

ABONE OL
16 Eylül 2022 11:39
SAKARYA, ” TİCARİ SIR İÇEREN BİLGİLER İSTENİYOR ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2 Ekim Pazar günü yapılacak Polatlı Ticaret Odası seçimleri öncesinde mevcut başkan Ulvi Sakarya yazılı basın açıklaması düzenledi. Başkan Sakarya açıklamasında ; ‘’Kıymetli üyelerimiz ,maalesef son günlerde kamuoyunda yalan ve yanlış bilgiler ile 1965 yılında kurulmuş ,Polatlı’nın en köklü ve saygın kurumlarından olan Polatlı Ticaret Odası’na karşı yapılan itibarsızlaştırma çalışmasını üzülerek izliyoruz. Mal bulmuş Mağribi her bulduğuna atlayan muhalefet arkadaşların , araştırmaksızın yapılan bu tarz talihsiz açıklamalara, kıymetli üyelerimize sorumlu olduğumuzu düşünerek, kanıtlarıyla birlikte açıklama yapma ihtiyacı duyduk. Bütün kanun ve mevzuatlara harfiyen uyulmasına rağmen,odamız maalesef polemik konusu haline getirilmiştir.’’ dedi.

‘‘KANUN ÇERÇEVESİNDE HAREKET EDİYORUZ‘‘
Tüm yapılan işlemlerin ve sürecin kanuna göre yapılığını belirten Sakarya, ‘‘ Öncelikle 2013 yılında sizlerin tensipleriyle seçilmiş olduğum Yönetim Kurulu Başkanlığım sürecinde tüm iyi niyetimizle üyelerimize ,Yönetim kurulu üyelerim başta olmak üzere tüm ekibim eşit mesafede yaklaşmıştır. Gerek online gerekse yüz yüze üyelerimizle yapılan anketlerde alınan %90’ın üzerindeki memnuniyet oranı da bunu tescillemektedir.
Ticaret Odası’nı yönetmeye aday kişilerin maalesef 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kanunu ile diğer ilgili mevzuatlarımıza hakim olmamaları ziyadesiyle bizleri üzmüş olsa da ,seçim sürecinde oda çalışanlarımız kanunumuz çerçevesinde evrakları göstererek bilgilendirmeleri yapmıştır. Polatlı Ticaret Odası çatısı altında ekmeğini kazanmaya çalışan emekçi çalışanlarımıza karşı yapılan saygısız ve edep dışı davranışları esefle kınıyoruz. ‘
Oda Muamelat yönetmeliğinin 14. Maddesinin 3. Fıkrasında;’’ Aidat borçlarının ödenmemesi nedeniyle üyeliği askıya alınanlardan, askıda geçen süre için tahakkuk ettirilecek aidat borçları da dahil olmak üzere aidat borçlarının tamamını ödeyenlerin üyeliği yönetim kurulu kararıyla askıdan indirilir ve bu üyelerin isimleri meslek grupları ve seçmen listelerine dahil edilerek aidat tahakkukları yeniden başlatılır.’’ hükmü gayet açık ve net olmasına rağmen tek amacı odamızı itibarsızlaştırmaktan öteye gitmeyen kişilere gerekli cevabı saygıdeğer üyelerimiz 2 Ekim 2022 tarihinde inanıyorum ki verecektir. 5174 sayılı Oda Borsa kanunumuzda ; odaya kayıtta 2 yılını doldurmuş,vergi kaydı aktif olan ve askıda olmayan tüm üyelerimiz seçme seçilme hakkına haizdir.Bu uygulamanın Türkiye’nin hiçbir odasında keyfiyete tabi olmayacağı hususu gayet nettir. ‘‘ dedi.

‘‘TİCARİ SIR İÇEREN BİGİLERİ İSTİYORLAR ‘‘
Ticari sır olarak nitelendirilen ve KVKK kanuna aykırı bilgiler istediklerini belirten Sakarya, ‘‘ Polatlı Ticaret Odası olarak görevde bulunduğumuz süre zarfında hiçbir üyemizi kendi firması için bilgi istediğinde mağdur etmedik, yazılı veya sözlü olarak kendilerine talep ettiği bilgileri verdik . Fakat muhalefet arkadaşlar defalarca odamıza gelerek askıda olan borçlu üyelerin ünvanlarını , borç tutarları gibi ticari sır içeren ve kanunen paylaşılması yasaklanmış bilgileri personelimizden istemiştir. Çalışan arkadaşlarımız bu bilgileri sadece firma resmi yetkililerine yazılı veya sözlü verilebileceğini ifade etmiştir. Ayrıca 10.06.2022 tarih ve 5967 sayılı üst birliğimiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yazısında ‘’Kişisel Verileri Koruma Kanuna göre gizlilik esas olan Adres,telefon,T.C. Kimlik no, askı durum bilgisi ve benzeri kişisel verilerin kişiden açık rıza alınmaksızın paylaşılmasının mümkün olmadığı’’ bizimle birlikte 365 oda,borsaya tebliğ edilmiştir. Bu yazıyı yine defalarca yazılı ve sözlü olarak beyan etmemize rağmen kanunu yok sayan zihniyet karşısında diyecek bir söz bulamıyorum. Tezleri kanun ile çürütülen bu iddialar karşısında takdiri değerli üyelerimize bırakıyorum.’’ dedi.

‘‘ KARAR MERCİ BİZ DEĞİLİZ ‘‘
Bazı konularda karar merci olmadıklarını belirten Sakarya, yaptıkları açıklamalarla tüm kurumları töhmet altında bıraktıklarını belirtti. Sakarya, ‘‘ Diğer bir hususta seçimlerin yapılacağı yer ile ilgili,tarihinin en aydınlık dönemlerini yaşayan Polatlı Ticaret Odası ,bugüne kadar ki tüm seçimlerini mevcut hizmet binasında gerçekleştirmiştir. Üyelerimize daha iyi hizmet sunabilmek için yeni hizmet binamızın yapımı devam ederken ,geçici hizmet binamızda seçim için gerekli tüm imkanlar zaten sağlanacaktır. Bu konuda hiçbir üyemizin endişeye mahal vermesine gerek yoktur.Ayrıca karar mercii olan Polatlı İlçe Seçim Kurulu da, odamız geçici hizmet binasını yerinde inceleme yaparak seçimlerin yapılması için yazılı ve sözlü olarak uygun görüş vermişlerdir.Yalan ve yanlış beyanlar ile saygın ilçe seçim kurulu başkanlığını da töhmet altında bırakan bu zihniyeti hayretler izliyoruz.
Kıymetli üyelerimiz; Seçme ve seçilme listeleri askıya çıkmasının akabinde ,Borcundan dolayı askıda olan üyelerin öncelikle tahakkuk eden tüm aidat borçlarını ödedikten sonra Yönetim Kurulu Kararıyla askıdan indirilir, seçmen listelerine eklenmesi insiyatifi ise ilçe seçim kurulu başkanlığındadır. Seçmen listelerinin askıdan indirileceği tarihe kadar gerekli şartlara haiz üyelerimizin dilekçe ile başvurması gerektiğini ilçe seçim kurulu başkanlığı tarafımıza bildirmiştir. Kanun bilmez kişilerin kendilerince yorum yaparak İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının bu kararını eleştirmeleri endişe verici bir durumdur.Yansıtmaya çalıştıkları mağdur edebiyatı nasıl geçmiş dönemde işlerine yaramadıysa ,bu dönemde de beyhude bir çaba olup kendilerini bir adım öteye götürmeyecektir. Ne demiş atalarımız ‘’Çürük iple kuyuya inilmez
Şahsım adına odamızı bu tür polemiklerden uzak tutmaya çalışmama rağmen cevap vermek zorunda kaldığımız için üzüntü duyuyor,Ticari itibarı yüksek,genç,vizyoner ekibimle kıymetli üyelerimizi 2 Ekim Pazar günü oylarını kullanmaları için odamız hizmet binasına davet ediyorum.
Saygılarımla.  ‘‘ dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.