DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
“Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU”

“Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU”

ABONE OL
30 Eylül 2022 10:18
“Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde düzenlenen “Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU” kampanyası Polatlı’da da Polatlı Zafer Ortaokulu önünde gerçekleşti. Etkinliğe Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak, İlçe Emniyet Müdürü Murat Güneş, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Erkan Çinar, Zafer Ortaokulu öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.
Öğrencilerle konuşmasında yayalara öncelik verilmesi konusunda bilgi veren Kaymakam Murat Bulacak, ‘’ Yaya geçitlerinde yayalara öncelik verilmesi, özellikle okulların yaya geçitlerinde dikkat edilmesi gerekiyor. Bununla ilgili 81 ilimizde kampanya var. Bu sene ki sloganımız; “Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU”. ‘’ dedi.

BULACAK; ‘‘ BU KONUDA DUYARLILIĞI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ ‘‘
Bulacak yaya geçidine gelen ve duran araç şoförlerine de uyarılarda bulunarak kampanyayı anlattı ve tanıtıcı broşür verdi. Bulacak, ‘’Bu kampanyayı özellikle yaya geçitlerinde araç kullananların duyarlılığını artırmak amaçla yapıyoruz. Bu şekilde de trafik kazalarını azaltmak, trafikte yeniden hassasiyeti artırmak için çocuklarımızla birlikte bütün Türkiye’de İçişleri Bakanlığımız önderliğinde bu faaliyeti yürütüyoruz. Sizlerden ricamız bu konuda hassasiyet ve duyarlılığı artırmanız. ‘’ dedi.
Faaliyet sonunda Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak öğrencilere KIZILAY tarafından verilen hediyeleri verdi.

Trafik Kazası Kaynaklı Can Kayıplarını Yüzde 50 Azaltmak Hedefleniyor
İçişleri Bakanlığı tarafında yapılan açıklamada da ; ‘’ Bakanlığımız trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030 yılına kadar yüzde 50 oranından azaltılması hedefi doğrultusunda önceki yıllarda düzenlenen “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın”, “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” ve “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” kampanyalarının ardından bu yıl da “Trafikte Her Yıl Daha İyiye” mottosu doğrultusunda “Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU” sloganıyla yaya önceliğine yönelik farkındalık çalışmalarına devam edecek. Ana güzergâhlar üzerindeki ışıksız yaya geçitlerinde bulunan yaya çizgilerinden bir tanesinin kampanya etkinliği çerçevesinde sembolik olarak kırmızıya boyanması sağlanacak. ‘’ dendi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.