DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ABB KÖYLERDE KİLİTLİ PARKE TAŞI DÖŞEME ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • ABB KÖYLERDE KİLİTLİ PARKE TAŞI DÖŞEME ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

ABB KÖYLERDE KİLİTLİ PARKE TAŞI DÖŞEME ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

ABONE OL
5 Ekim 2022 10:46
ABB KÖYLERDE KİLİTLİ PARKE TAŞI DÖŞEME ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yıllardır ihmal edilen kırsal mahallelerin yollarına kilitli parke taşı döşeme çalışmalarına devam ediyor. Kaldırım Yapım ve Bakım Onarım ekipleri, köy meydanına çıkan bağlantı yollarında, okul ve sağlık ocağı çevresinde, cami ile mezarlık içi ve yollarında, köy konaklarının avlularına kilitli parke taşı döşemek için yoğun mesai harcıyor.

Ankara Büyükşehri Belediyesi, Başkentin kırsal mahallerini hak ettiği değere kavuşturmak için tüm birimleriyle yoğun mesai harcamaya devam ediyor.

Fen İşleri Daire Başkanlığı, her gün 5 ekip ile köy meydanına çıkan bağlantı yollarında, okul ve sağlık ocağı çevresinde cami ile mezarlık içi ve yollarında, köy konaklarının avlularında mahallerin fiziki yapısına uygun kilitli parke taşlarıyla yol yapıyor.

ABB’DEN KÖYLERE ESTETİK DOKUNUŞ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, köy içi kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını Ayaş, Beypazarı, Çamlıdere, Güdül, Kahramankazan, Kızılcahamam, Nallıhan ve Polatlı ilçelerinde sürdürüyor. Kullanım ömrünü tamamlamış ya da yenileme ihtiyacı olan malzemeler kaldırılarak yerlerine kilitli parke taşı döşeniyor.

Kaldırım Yapım ve Bakım Onarım ekipleri 2019- 2022 tarihleri arasında mahalle statüsüne alınan 212 köyde 773 bin 35 metrekare tretuvar, 95 bin 702 metre bordür çalışması yaptı.

Amaçlarının Ankara’nın tüm mahallelerine ulaşmak olduğunu söyleyen Fen İşleri Daire Başkanlığı Kaldırım Yapım ve Bakım Onarım Şube Müdürü Mithat Ormanlı, “Hem merkezde hem de çevre ilçelerde köylerin ihtiyaçlarına göre çalışmalarımıza başladık. Özellikle köylerin ortak kullanım alanlarına uygun çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Hedefimiz en kısa zamanda ulaşmadık köy bırakmayarak vatandaşlarımızı çamurdan ve diğer zor koşullardan kurtarmak” dedi.

MAHALLE SAKİNLERİNDEN BÜYÜKŞEHİRE TEŞEKKÜR

Yıllardır mahallerinin ihmal edildiğini dile getiren Başkentliler yapılan çalışmalar için Büyükşehir Belediyesine şu sözlerle teşekkür etti:

-Yasin Ersoy (Kızılcahamam Bağören Mahalle Muhtarı): ”Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı aracılığıyla dilekçe yazdık ve onlarda ilgili birimlere ulaştırmışlar. Arkadaşlar geldi ölçümlerini yaptılar sağ olsunlar. Bir hafta 15 gün içinde de işlemi tamamladılar, teşekkür ederiz. Hizmetlerin devamını bekliyoruz. Belediye başkanımıza, daire başkanlarımıza ve müdürlerimize teşekkür ediyoruz.”

-Emine Karagözlü: ”Yapılan çalışmadan çok memnun kaldık. Taşları buraya yollayanlardan Allah razı olsun. Bu yollar yokken her yer çamurdu. Ben yaşlıyım, yürüyemiyordum. Şimdi çok daha iyi oldu.”

-Osman Ertürk (Çamlıdere Sarıkavak Mahalle Muhtarı): ”Belediyeye dilekçe verdik. Başkanımız da geldi mahallemize asfalt ve kaldırım sözü verdi. Şu anda bu söz yerine getirildi. Hizmetten çok memnunuz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.”

-Osman Yurdakul (Beypazarı Kırbaşı Mahalle Muhtarı): “Üç buçuk ay önce kilitli parke taşı döşenmesi için talepte bulunduk. Köyümüz için elinden geleni yapan başkanımıza çok teşekkür ederiz.”

Numan Çimeci (Ayaş Başbereket Mahalle Muhtarı): ”Sezon açılır açılmaz ilk bizim köyde çalışmalar başladı. Yaklaşık 3 bin metre kareye yakın taş döşendi. Bir sıkıntımız yok. Asfalt talebinde bulunmuştuk oda yapıldı. Büyükşehir Belediyemizden çok memnunuz, çok teşekkür ederiz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.