DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
TÜM TÜRKİYE AYNI ANDA “ÇÖK- KAPAN-TUTUN”

TÜM TÜRKİYE AYNI ANDA “ÇÖK- KAPAN-TUTUN”

ABONE OL
18 Kasım 2022 10:43
TÜM TÜRKİYE AYNI ANDA “ÇÖK- KAPAN-TUTUN”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD), 12 Kasım 1999 yılında Düzce’de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin 23’üncü yıl dönümü nedeniyle Cumartesi günü ülke genelinde eş zamanlı tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikat, depremin meydana geldiği saat olan 18:57’de, ‘Çök- Kapan-Tutun’ hareketinin uygulanmasıyla yapıldı. İlçemiz Kaymakamı Sayın Murat Bulacak, Polatlı Belediye Başkan Vekili Metin Baysar, Polatlı İlçe Emniyet Müdürü Murat Güneş, Polatlı İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erkan Çinar, Polatlı İlçe Müftüsü Hayri Cihangeri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İrfan Aytekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İmralı Kaloç Polatlı KYK Erkek Öğrenci Yurdunda öğrencilerle birlikte tatbikata katılım sağladı.
Ayrıca Türk Kızılay’ı Polatlı Şubesi, Polatlı Arama Kurtarma Ekipleri gibi sivil toplum kuruluşları da depremin meydana geldiği saat olan 18:57’de, ‘Çök- Kapan-Tutun’ hareketi uygulanması yaparak farkındalık oluşturdu.
Tatbikatın önemine dikkat çeken İlçemiz Kaymakamı Sayın Murat Bulacak, “Deprem en büyük felaketlerden birisi. Ülkemiz bunu çok fazlasıyla yaşadı, yaşıyor ve yaşayacağız. Olmayacak diye bir şart yok. Hazır olmak adına ne yapılacağını planlamak, insanlara deprem anında tedbir almak veya en azından canını biraz daha muhafaza edebilme adına bu tatbikat şu anda bütün Türkiye genelinde aynı saatte 18.57’de yapıldı. Felaketlerde belki maddi kayıp oluyor ama her seferinde kayıp sayısını azaltmaya da çalışıyoruz. Onun için bunları önemsemek lazım, üzerinde durmak lazım.” ifadelerini kullandı. Gençlere seslenen Kaymakam Murat Bulacak, “Gençsiniz imkanlarınız şartlarınız dahilinde AFAD gönüllüsü olabilirsiniz, yardım derneklerinde çalışabilirsiniz, Kızılay gönüllüsü olabilirsiniz. Bunlarda çok önemli diye düşünüyorum.” dedi. Tatbikat sonrası gençlerle sohbet etmeyi sürdüren Kaymakam Murat Bulacak deprem esnasında ne yapılması gerektiğini anlattı. Kaymakam Bulacak daha sonra öğrencilerin taleplerini de dinledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.