DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Pazar Esnafı, ‘‘ Halkın cebinde gerçekten para kalmadı’’

Pazar Esnafı, ‘‘ Halkın cebinde gerçekten para kalmadı’’

ABONE OL
29 Kasım 2022 10:05
Pazar Esnafı, ‘‘ Halkın cebinde gerçekten para kalmadı’’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, İYİ Parti Polatlı İlçe Başkanı İlhan Dereköy ve İYİ Parti Polatlı İlçe Teşkilatı üyeleri Polatlı Pazar esnafını ziyaret etti. Tek tek pazarcıların sorunlarını dinleyen aynı zamanda Polatlılı olan İl Başkanı Yetkin Öztürk, ‘’ Pazarcı esnaf kardeşlerimizi tek tek görüşerek sorunlarını dinledik. Aynı zamanda pazar alışverişi yapan vatadaşlarımızla da görüştük. Hem esnaf kan ağlıyor hem vatandaş. Eskiden balığı 1-2 kg satan esnaf şimdi 250 gram satmaya başlamış. Aynı şekilde vatandaş artık kilogram yerine pazarda adetle meyve sebze almaya başlamış. Allah izin verirse İYİ Parti iktidarında tüm ekonomik problemleri çözecek ve vatandaşlarımız refaha kavuşacaktır. ‘’ dedi.
Geçinemediklerini belirten bir pazarcı esnafı, ‘’ Bakın benim babam 3500 TL maaş alıyor bir 1500 TL kiraya veriyor doğalgaz, elektrik, su ödedikten sonra bir şey kalmıyor. Ben buradan milletvekillerine sesleniyorum gelsin üç buçuk milyarla geçinsinler, memleketi bitirdiler. Artık herkesin uyanması gerekiyor. Halkın cebinde gerçekten para kalmadı. Çiftçiyi bitirdi, esnafı bitirdi. Gerçekten artık uyanmamız gerekiyor. Kardeşim Erdoğan dışında yönetecek kimse yok mu bu memlekette? Bugüne kadar Tayyip Erdoğan mı vardı ? Gitmesi gerekiyor abi pazarcı esnafı olarak İyi Parti’deyiz. Bakın Suriyelileri göçmen olarak getirdiniz eyvallah. Ama bu kadar olmaz bir sınırda bırakılmalıydı. Bugün bir tane Suriyeliye bir şey diyemiyoruz. Afgan oldu mu bir şey diyemiyoruz, memleketi bitirdiler bunlar.’’ dedi.
Sigortasını yatıramadığını belirten esnaf, ‘’ Sigortamı yatıramıyorum. Aile desteğine başvurdum 5 kez ret yedim. Üstüme ait bir şey olmamasına ve kirada oturmama rağmen uygun görülmemiştir dendi. Ama burada ispatlayabilirim gelsinler evi arabası olan adamlar bin lira sosyal yardım desteği aldılar. Size soruyorum bu adalet mi ? Biz adaletsiz bir memlekette yaşıyoruz artık halkımızın uyanması gerekiyor. Gelsinler onların cebine 3500 TL değil 5000 TL para vereceğim o milletvekilleri geçinebiliyor mu geçinemiyor mu bakalım. Bir servis parası olmuş 300 TL. 4 çocuk okutan adam ne yapacak burada size soruyorum ne yapacak ağabey? Bir ekmek 4 TL nereye kadar böyle gidecek. O yüzden bir an önce gitmeleri gerekiyor. Bu adaletin yerini bulması gerekiyor. İnşallah Allah sizi başımıza getirir başkanım. Ben ilkokul 3 terkim. Kim olursa olsun milletvekili olsun başbakan olsun onların karşısına çıkıp konuşabilirim. Bugün bir çocuğa 10 TL harçlık verdiğiniz zaman çocuk baba bu nedir diyor harçlık mı bu diyor. Bir çikolata alıyorsun 5 TL küçük kola 7 TL. Markete gittiğinde boş poşet 25 kuruş boş poşet böyle bir şey olabilir mi? Hiçbir market denetlenmiyor ama pazarcı burada denetleniyor. ‘’ dedi.
Pazarda alışveriş yapan bir vatandaş ise, ‘’ Başkanım burası 400 TL bakın 3 poşet alışveriş yaptım. 400 TL tuttu. Ben önümüzdeki hafta ne alacağım? Aldıklarımın içinde yumurta yağ ve balık var sadece bu kadar.
Birçok kez önü kesilen İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk’e 50 yıllık Polatlı’nın milletvekilliği hasreti bitmesi gerektiğini ve vekil adayı olduğu taktirde sonuna kadar destekleyeceklerini ifade ettiler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.