DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Akıllı ve Sarıbal’ın Ziyareti, Tarımsal Kalkınma Zirvesine Dönüştü
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • Akıllı ve Sarıbal’ın Ziyareti, Tarımsal Kalkınma Zirvesine Dönüştü

Akıllı ve Sarıbal’ın Ziyareti, Tarımsal Kalkınma Zirvesine Dönüştü

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Cumhuriyet Halk Partisi Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Haşim Bilal Avcı, yönetim kurulu üyeleri ve CHP Polatlı Belediye Meclisi ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Selami Ovacık ile birlikte Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu’na makamında gerçekleştirdikleri ziyaret, Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne dönüştü. Mahalle muhtarları ve Polatlı’lı üreticilerin sorunlarının ve çözüm önerilerinin paylaşıldığı toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Genç Cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi ikinci yüzyılında da çiftçinin alınterinin karşılığını aldığı kazancıyla Türkiye’yi omuzlayacağı Tarım Politikası anlatıldı.

ABONE OL
8 Aralık 2022 10:37
Akıllı ve Sarıbal’ın Ziyareti, Tarımsal Kalkınma Zirvesine Dönüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Cumhuriyet Halk Partisi Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Haşim Bilal Avcı, yönetim kurulu üyeleri ve CHP Polatlı Belediye Meclisi ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Selami Ovacık ile birlikte Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu’na makamında gerçekleştirdikleri ziyaret, Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ne dönüştü. Mahalle muhtarları ve Polatlı’lı üreticilerin sorunlarının ve çözüm önerilerinin paylaşıldığı toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Genç Cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi  ikinci yüzyılında da  çiftçinin alınterinin karşılığını aldığı kazancıyla Türkiye’yi omuzlayacağı Tarım Politikası anlatıldı. 

Akıllı, ‘’ Ama’sız Fakat’sız Tarım Topraklarımızı ve Çiftçimizin Alınterinin Hakkını Koruyacağız ‘’ 

Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu’nu ziyaretinde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, ‘’ Partimizin tarım politikası çok açık, tarım topraklarımızı koruyacağız, çiftçimizin alınterinin hakkını koruyacağız, gelir garantili tarım politikamızla koruyacağız alınterinin kıymetini… Çiftçinin girdilerini kontrol altına almak ülke çiftçisine olan sorumluluğumuzdur. Yem, gübre, tohum, mazot,ilaç, elektrik gibi çiftçilerimizin en önemli maliyet kalemleri muhakkak planlanacak… Çiftçilerimizin tarımsal üretim araçlarına haciz gelmeyecek. Ortak akıl, dayanışma, tarımın tüm paydaşlarını bir araya getirerek ülke tarımını yeniden Atatürk Cumhuriyeti’ndeki değerine getirecek, cesarete, güce, plan ve politikalara sahibiz. Biz demokrasiden, özgürlüklerden, herkes için hukuk ve adaletten, çocuklarımızın, kadınlarımızın insanca yaşayacağı, çiftçimizin onurlu bir gelirle taçlandırılacağı bir ülke geleceğini, ortak geleceğimizi  hep birlikte kuracağız.  ‘’ ifadelerinde bulundu. 

Akıllı, ‘’ Tarım Sigortası Kavramını Kapsayıcı Kılacağız, Yeni Bir Sigorta Modeli Getireceğiz, Tarladaki Ürünü Sigortalayacağız ‘’ 

Tarımda üreticiyi koruyan politikaların yokluğuna işaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, ‘’ Yeni bir sigorta sistemini hayata geçireceğiz. Şu anki sigorta sistemi ekili arazinin yüzde 26’sını karşılamaktadır. Yeni sigorta sistemi yapacağız, çiftçinin tarlasındaki ürünü sigortalayacağız. Çiftçinin kara gün dostu olacağız. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi köylü milletin efendisidir. Biz bunu gerçek anlamda hayata geçireceğiz. ‘’ derken, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk zamanında kurulan devlet üretme çiftliklerini hatırlatarak, devletin; hangi sebze ve meyvenin iç piyasada ne kadar tüketildiğini, ihracat yapıldığını, fiyatını ve daha birçok veriyi yayınlayarak, istatistikleri paylaşarak üreticiyi bilimsel olarak yönlendirebilecek stratejik tarım planlama birimini kurmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Sarıbal, ‘’ Garantiyi Çiftçimizin Ürününe, Alınterine Vereceğiz, Müteahhitlere, Kur Korumalı Mevduatlara Değil ‘’ 

Cumhuriyet Halk Partisi Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Anayasa’nın 166.’ncı maddesini hatırlatarak, ‘Özellikle sanayinin ve tarımın, yurt düzeyinde dengeli ve uyumlu bir biçimde hızla gelişmesini, ülke kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılmasını planlamak devletin temel görevidir.’ maddesi Anayasal hakka vurgu yapmaktadır. Peki kim yapacak bunu, siyasi iktidar yapacak. Demek ki neymiş, tarımın yurt düzeyinde dengeli olması; uyumlu olması; hızlı gelişmesi; kaynakların verimli kullanılması. Yapılıyor mu? Yapılmıyor, yapılsaydı tarım zaten bu hale gelmezdi. Çiftçi kardeşimiz ki ben de bir çiftçiyim bir yıl önceden neyi ekeceğini bilecek. O ürünü kaça satacağını bilecek. Sattığı üründen zarar etmeyeceğini bilecek. Tüketici de evine ucuz ürün götürecek. Planlamanın özü budur, bunu yapacağız. Çiftçi zarar etmeyecek. Çiftçinin zarar etmesi,  Türkiye’nin zarar etmesi demek. Tarım Kanunu’nun 21’inci Maddesi’ni hakkıyla bütçeye koyacağız, ama bu bütçeyi yaparken çiftçi birliklerini mutlaka davet edeceğiz. Biz çiftçinin denetimine açık olacağız. Denetimden korkmayacağız, verdiğimiz sözü nasıl yerine getirdiğimizi çiftçi de görmüş olacak. Çiftçinin borcu 100 katını geçti. Kartopu gibi olan borç çığa dönüştü, destekler giderek azalıyor. Üreticiye bu destekleri ödemiyorlar ama iş müteahhitlere gelince garanti veriyorlar.

Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Cumhuriyet Halk Partisi Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı İlçe Başkanı Haşim Bilal Avcı, yönetim kurulu üyeleri ve CHP Polatlı Belediye Meclisi ve CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Selami Ovacık’ın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Polatlı çiftçisinin yaşadığı sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi noktasında son derece faydalı gördüğü görüş alışverişi dolayısıyla teşekkür etti. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.