DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
KAYMAKAM BULACAK’TAN HALK EĞİTİM MERKEZİNİ ZİYARETİ

KAYMAKAM BULACAK’TAN HALK EĞİTİM MERKEZİNİ ZİYARETİ

ABONE OL
9 Ocak 2023 10:01
KAYMAKAM BULACAK’TAN HALK EĞİTİM MERKEZİNİ ZİYARETİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlçe KaymakamıMurat Bulacak İlçemiz Halk Eğitim Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Oğuz Bilge Soydemir ve İdareciler tarafından karşılan Kaymakam Murat Bulacak Müdür Oğuz Bilge Soydemir’den Halk Eğitim Merkezi çalışmaları hakkında brifing aldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Oğuz Bilge Soydemir yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Polatlı Halk Eğitimi Merkezinde 2022-2023 Eğitim öğretim yılında bugüne kadar   164 adet genel kurslar  ve 231 adet mesleki ve teknik kurslar olmak üzere toplamda 395 adet kurs açılmıştır. Açılan kurslarda 2.650 erkek ve 6.382 kadın olmak üzere 9.032 vatandaşımız eğitim almıştır.

Kurumumuz bünyesinde Aile Okulu , Sanat Ve Tasarım, El Sanatları Teknolojisi, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Spor, Bilişim Teknolojileri, Kişisel Gelişim Ve Eğitim, Sanat Ve Tasarım, Din Eğitimi, Giyim Üretim Teknolojisi, Sağlık, Yabancı Diller, Giyim Üretim Teknolojisi, Okuma Yazma, Muhasebe ve Finansman, Müzik Ve Gösteri Sanatları, Geleneksel Oyunlar Ve Zekâ Oyunları kursları Yabancı vatandaşlara yönelik Türkçe okuma yazma öğretimi, Türkçe A1,  A2 kursları ile Sosyal Uyum ve Yaşam (SUYE) seminerleri devam etmektedir.7 den 77 tüm vatandaşlarımızı Hayat boyu öğrenme mottosuyla kurslarımıza katılmaya davet ediyoruz.” Dedi.

Kaymakam Murat Bulacak; Bizim Milli Eğitimdeki ana amaçlarımızdan birisi de, vatandaşlarımızın üretici fertler ve meslek sahibi fertler olarak yetişmesini sağlamaktır. Böylesi ortamlarda çok güzel dostluklar kurulurken, birlik ve beraberlik kavramı da aynı yönde gelişiyor ve sosyal faaliyet olarak da birbirinizi daha yakından tanışmış oluyorsunuz” diyerek usta öğreticiler ile özellikle hijyen ve sağlık üzerine bir süre sohbet etti.

Özellikle kadınlara yönelik verilen kursların önemine değinen Kaymakam Murat Bulacak, “Sizler evinizin ihtiyaçlarını karşılayacak bir şeyi imal edebiliyorsanız, bu aynı zamanda ailenize ekonomik destek anlamına da gelir. İnsanın kendisini üretici olarak görmesinin çok güzel bir hazzı ve lezzeti olduğunu da hissedersiniz. Bu gibi merkezlerimiz sizlerle daha da güzel oluyor. Aldığınız kurslarla hem kültürümüzü yaşatıyorsunuz hem de bir aile havasındaki ortamda yeni şeyler öğreniyorsunuz. Böyle bir Merkeze gelerek kendinize ve çevrenize yeni şeyler kattığınız için sizleri tebrik ediyorum” diye konuşarak Osmanlı kültürü üzerine sohbet edip kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerini de yakından inceledi.

Buraların vatandaşlarımıza ihtiyaç duyduğu bir mesleği öğretirken, aynı zamanda kültürümüze de önemli bir katkı sunduğu vurgulayan Kaymakam Murat Bulacak. Sandıklarda kalmış olan birçok renk, desen, nakış burada tekrar yeniden can bulur ve yenileri üretilir. Bizler nasıl geçmişte atalarımızın el emeği göz nuru eserlerine hayranlık duyup hikâyelerini dinlemeyi seviyorsak, inanıyorum ki gelecek nesiller de sizlerin ürettiği bu eserlere çok fazla ilgi duyacaklar ve nasıl yapıldığını öğrenmek isteyeceklerdir. İnşallah yapmış olduğunuz eserleri daha iyi imkanlarla, daha güzel sınıflarda yapar ve hep başarılı olursunuz” diye sözlerini tamamlayarak herkese kolaylıklar dileğinde de bulundu.

Merkezde görev yapan Usta Öğreticilerle de bir araya gelerek tanışan Kaymakam Murat Bulacak, “Bizim en önemli görevlerimizden birisi elbette eğitimle ilgili olan alanlardır. Bu konuda örgün öğretimler dışında kalan yaygın eğitim konusunda Milli Eğitim Müdürlüklerimiz, Halk Eğitim Merkezleri aracılığı ile hayat boyu eğitim kapsamında bu görevi yerine getiremeye çalışıyorlar. Diyerek ziyareti sona erdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.