DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ANKARA BÜYÜKŞEHİRDEN DEPREMDEN ETKİLENEN ÇOCUKLAR İÇİN RENGÂRENK ETKİNLİK
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • ANKARA BÜYÜKŞEHİRDEN DEPREMDEN ETKİLENEN ÇOCUKLAR İÇİN RENGÂRENK ETKİNLİK

ANKARA BÜYÜKŞEHİRDEN DEPREMDEN ETKİLENEN ÇOCUKLAR İÇİN RENGÂRENK ETKİNLİK

ABONE OL
17 Mart 2023 11:58
ANKARA BÜYÜKŞEHİRDEN DEPREMDEN ETKİLENEN ÇOCUKLAR İÇİN RENGÂRENK ETKİNLİK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Büyükşehir Belediyesi BelPa Genel Müdürlüğü; Ankara Volkswagen Fun Club, Vos 06 Grubu ve gönüllülerle birlikte Aşık Veysel Konukevi’nde kalan depremzede çocuklar için rengârenk arabaların yer aldığı bir etkinlik düzenledi. Gazi Park’ta çocuklara hediye verilmesi ile başlayan etkinlik; klasik arabalarla gerçekleştirilen şehir turuyla bitti.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, depremden etkilenen vatandaşlar için Başkentte ve afet bölgelerinde çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
BelPa Genel Müdürlüğü; Volkswagen Fun Club, Vos 06 Grubu, sivil toplum kuruluşları ve gönüllerle birlikte Aşık Veysel Konukevi’nde kalan çocukların moral ile motivasyonu artırmak amacıyla renkli ve keyifli bir etkinlik düzenlendi. Gazi Park’ta düzenlenen etkinlikte çocuklara hediyeler verilirken, rengârenk Vosvoslar eşliğinde şehir turu da yapıldı.
ÇOCUKLAR İÇİN BAŞKENT CADDELERİNDE
Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve diğer deprem bölgelerinden gelen çocuklar için ABB ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte çocuklara boyama kitapları, oyuncak ve balon gibi birçok hediye verilirken şarkılar ve türkülerde söylendi. Afetin çocukların üzerinde meydana getirdiği olumsuz etkileri silmek için gerçekleştirilen programda çocuklar gün boyu gönüllerince eğlendi.
Depremden etkilenen çocukların umutlarını rengârenk arabalarla taşımak istediklerini belirten BelPa Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Özkara, “Bugün çocuklarımızla birlikte Gazi Park’ta bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Ortak etkinliğimizde çocuklarımıza burada küçük hediyeler verdik ve bir dizi etkinlik düzenledik. Çocuklarımızı rengârenk araçlara bindirerek, umutlarını rengârenk araçlara taşıyarak Anıtkabir önünden bir şehir turu ile birlikte tekrar kaldıkları yerlere yolcu edeceğiz. Depremin yaralarını hep birlikte saracağız. Biliyorum çok acı, çok taze ama hiç umutsuzluğa kapılmasınlar bizler buradayız ve elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
Çocukları gülümseten bir etkinlik düzenledikleri için mutlu olduklarını söyleyen Volkswagen Fun Club Başkanı Olcay Şensoy ise şunları söyledi:
“Biz Türkiye’nin renkliliğinden yanayız. Depremden etkilenen çocukları deprem psikolojisinden uzaklaştırarak yüzlerini güldürmek istedik. Yağmura rağmen, acımıza rağmen çocukları gülümsetme çabasında olacağız. Bugün onlara unutamayacakları ve bizleri hatırlayacakları bir günü yaşatmak istiyoruz.”
Soğuk ve yağışlı havaya rağmen şehre renk katan etkinlikte çocuklar; Gazi Park’ta oluşturulan araç konvoyu ile Anıtkabir güzergâhından kaldıkları konukevine kadar götürüldü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.