DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
POLATLI TÜRK OCAKLARINDAN DEPREMZEDELERE OYUN TERAPİLERİ

POLATLI TÜRK OCAKLARINDAN DEPREMZEDELERE OYUN TERAPİLERİ

ABONE OL
17 Mart 2023 12:04
POLATLI TÜRK OCAKLARINDAN DEPREMZEDELERE OYUN TERAPİLERİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından ülkemizi yasa boğan ve yaklaşık 50.000 insanımızın hayatını kaybettiği depremin ardından Polatlı’ya yerleşen depremzede ailelere yönelik faaliyetler devam ediyor.
Polatlı Türk Ocakları Şube Başkanlığı ilk olarak 50 depremzede aileye ev sahipliği yapan Türk Ocakları Başkanı İnanç Ölmez konu ile alakalı bilgilendirme yaptı. Ölmez ‘’ Güzel yurdumuzda büyük bir yıkıma neden olan deprem felaketinin ardından Türk Ocakları yönetimi olarak hemen yardım çalışmalarına başladık.Genel Merkezimizle koordineli yürüttüğümüz çalışma neticesinde yardımlarımızı deprem bölgesine ulaştırdık.Akabinde ilçemize farklı şehirlerden yerleşen depremzede 50 aileye 3’erli gruplar halinde ziyaretler alıp fizibilite çalışması yürüttük, neye ihtiyaçları olduğunu tespit ettik. Gıda,hijyen,kırtasiye,kıyafet,ev eşyaları yardımlarının yanı sıra Ticaret Odamızla birlikte 37 depremzedeyi işyerlerinde istihdamını sağladık.Ayrıca eğitimlerine devam etmek isteyen ilköğretim ve lise çağındaki kardeşlerimizin okullarına kayıtları için destek olup kayıtlarını sağladık.Üniversite eğitimine online devam ettiği sürelerde ocak binamızda çalışma odası ve uzaktan eğitim için gerekli ekipmanları sağladık.Ocak binamızda 150 depremzede ile vefat edenler için mevlid’i şerif okutup yad ettik.
Yönetim Kurulu Üyemiz Avukat Seda Uysal’ın projesi ile son iki haftadır da yine ocak binamızda psikologlarımız eşiliğinde 5-10 yaş arası depremzede çocuklara oyun terapileri uygulayıp,bu kötü anıları hafızalarından silmeye çalışıyoruz.Türk Ocakları olarak her daim elimizden geldiğince kardeşlerimizin yanında olacağımızın bilinmesini ister, emeği olan tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma ve hayırseverlere teşekkür ederim.’’ dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.