DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Polatlı Devlet Hastanesi’nden İğne Biyopsisi

Polatlı Devlet Hastanesi’nden İğne Biyopsisi

ABONE OL
24 Mayıs 2023 20:35
Polatlı Devlet Hastanesi’nden İğne Biyopsisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

              Duatepe Devlet hastanesi Başhekimi Op.Dr.Ali METEOĞLU  Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi olarak Polatlı ve çevresinde yaşayan yaklaşık iki yüz bin nüfusa sağlık hizmeti sunmaktayız dedi.  Hastanemizde daha önceden uygulanmayan “ultrasonografi eşliğinde iğne biyopsisi uygulamasına” güçlenen personel ve teknik imkanlarımızla beraber uygulamaya başlanmıştır diyerek,  Uygulanan bu işlemlerin Tiroid ince iğne biyopsisi ve meme biyopsisi olduğunu söyledi.

                 Hastalarımız gerek tarama muayenesi gerekse sağlıkla ilgili şikayetleri üzerine polikliniklerimize müracaat etmekte ve yapılan muayenelerinde şüpheli lezyon, şişlik, kitle tespit edilenler ve biyopsi alınması gerekli görülenler, ilgili hekimlerimiz tarafından radyoloji birimimize yönlendirilmektedir. Radyoloji birimimizde yaklaşık 15-20 dakikalık bir müdahale ile biyopsi işlemi yapılmaktadır. Birimin yoğunluk durumuna göre biyopsi için randevu tarihi de verilebilmektedir.

               Bu işlemlerden; Tiroid ince iğne biyopsisi, kanser ile iyi huylu nodülleri ayırt etmek için kullanılan güvenilir bir yöntem olup; hasta işlemden önce ve sonra normal günlük hayatına devam edebilir.

Meme biyopsisi ise; özel bir biyopsi iğnesi ile radyolojik görüntüleme eşliğinde memedeki patolojik alandan parçanın steril bir ortamda alınması işlemidir. Hasta aynı gün işlem sonrasında sosyal hayatına devam etmektedir. Özellikle kanser şüphesi olan durumlarda erken tanı önem arz etmekte olduğundan;  alınan biyopsi sonucuna göre kitlenin iyi ya da kötü huylu olup olmadığı konusunda türü tespit edilmekte ve tedavisi de hekim tarafından planlanmaktadır.

                 Yapılan ultrasonografi  eşliğinde iğne biyopsisi sayesinde oldukça küçük boyutta bile olsa şüpheli kitlelerin erken tanısı konulabilmekte ve erken başlanan tedaviyle olumlu sonuçlar alınabilmektedir.

                 Hastanemizde ultrason eşliğinde biyopsi işlemlerini Radyoloji hekimimiz Uzm.Dr.Akın ABBASOĞLU tarafından yapılmaktadır. Alınan biyopsi örnekleri de yine hastanemizde Patoloji Laboratuvarında  Patoloji hekimi olan Uzm.Dr.İlhan MERAL tarafından incelenmekte ve sonuçlar hastalarımıza yaklaşık 7 ile 10 gün içerisinde bildirilmektedir dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.