DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ‘ENTEGRE ÇOCUK POLİTİKA BELGESİ GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI’
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • Eğitim
  • ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ‘ENTEGRE ÇOCUK POLİTİKA BELGESİ GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI’

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ‘ENTEGRE ÇOCUK POLİTİKA BELGESİ GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI’

ABONE OL
19 Haziran 2023 17:56
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ‘ENTEGRE ÇOCUK POLİTİKA BELGESİ GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve UNICEF iş birliğiyle yürütülen çalışmalar kapsamında ‘Entegre Çocuk Politika Belgesi Geliştirme Çalıştayı’ düzenlendi. Çocuk Meclisi’nde gerçekleşen çalıştayda çocuklar; şehirde kendileri için görmek istedikleri unsurları dile getirirken hayal ettikleri kentin maketlerini yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, çocuk dostu bir kent inşa etmek için iş birlikleri yapmaya ve çocukların görüş ile önerilerini almaya devam ediyor.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ve UNICEF Türkiye Ofisi ile yürütülen çalışmalar kapsamından Çocuk Meclisi’nde 27. dönem üyelerinin katılımıyla Entegre Çocuk Politikaları Belgesi Geliştirme Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda yerelde çocuk sorunları ve neler yapılabileceği konuları ele alındı.

ÇOCUKLAR FİKİRLERİNİ HEM TEORİK HEM DE PRATİK OLARAK ANLATTI

Ankara Çocuk Meclisi, Entegre Çocuk Politikaları Belgesi Geliştirme Süreci’ne dâhil oldu. Çocuk dostu kentlerin önemli yapı taşlarından biri olan Çocuk Meclisi’nin görüşünün belgede yer alması amacıyla Entegre Çocuk Politikaları Belgesi Geliştirme Çalıştayı düzenlendi.

Çalıştayda, UNICEF yetkilileri Görkem Güner ve Nilgün Çavuşoğlu çocukların kentten beklentilerini tek tek not aldı.

Çocuk Meclisi’nin 27. dönem üyeleri ‘Çocuk dostu bir kent nasıl olmalı?’ konusunu tartışırken atölye çalışmasında ise 6 gruba ayrılarak güvenli alanlar, spor ve diğer faaliyet alanları, engelliler, hayvan hakları, sağlık hizmetleri ve çevre hakkında isteklerini yaptıkları maketlerle anlattı.

Çocuklarla şehirdeki çocuk sorunlarını konuşup çözüm önerileri getireceklerini söyleyen Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Burcu Kurt Çiçek çalıştay hakkında şu bilgileri verdi:

“Çocuk odaklı kısa ve uzun vadeli eylem plan ve stratejilerimizi daha da geliştirmek, sürdürülebilir kılmak iç- dış paydaş ve çocuklarımızın görüş ve önerilerin ile daha da kuvvetlendiriyoruz. Paydaşlarımızdan sonra çocuk meclisi üyelerimiz ile bir araya geldik. Bugün burada ABB Çocuk Politika Belgesi’ni hazırlamak için toplandık. ABB Çocuk Meclisi’ndeki çocuklarımızla şehrimizdeki çocuk sorunlarını konuşup çözüm önerileri getireceğiz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.