DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
SAKARYA: KUR ÇIKARKEN ANLIK OLARAK GÜNCELLENEN ETİKETLER, KUR DÜŞERKEN YAYA KALDI
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • SAKARYA: KUR ÇIKARKEN ANLIK OLARAK GÜNCELLENEN ETİKETLER, KUR DÜŞERKEN YAYA KALDI

SAKARYA: KUR ÇIKARKEN ANLIK OLARAK GÜNCELLENEN ETİKETLER, KUR DÜŞERKEN YAYA KALDI

ABONE OL
22 Aralık 2021 10:39
SAKARYA: KUR ÇIKARKEN ANLIK OLARAK GÜNCELLENEN ETİKETLER, KUR DÜŞERKEN YAYA KALDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya dolar kurunda yaşanan düşüşün etiketlere de yansıması gerektiğini beyan ederek; “Dolar yükselirken anlık olarak güncellenen etiket fiyatlarının düşüşte de aynı hızla değiştiğini görmek istiyoruz. ” dedi.

Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kabine Toplantısı’nın ardından kamuoyuna duyurduğu finansal alternatifler ve ekonomik tedbirlere bağlı olarak döviz kurunda yaşanan düşüşün mal ve hizmet alımlarına da yansıtılması gerektiğini altını çizdi ve “Uzun ve  ezici bir pandemi sürecinin ardından  uzun zamandan beri ekonomik bir belirsizliğin içine girdik.  Son bir yılda yaşadığımız ekonomik dalgalanma ve sonrasında yaşanan ani döviz artışı sonrasında önümüzü göremeyecek durumdayız.   Bu belirsizlik ile üretmekten, almaktan ve satmaktan korkar hale geldik. Ticaret Odası kuruluş amaçlarından biri de ekonomideki gidişatta yön çizmektir.  Bizlerde ekonomik gidişatın yol haritasını tam olarak görmek istiyoruz. ” dedi.

DÖVİZ KURUNDAKİ DÜŞÜŞÜN SON TÜKETİCİYE YANSIMASI ÇAĞRISINDA BULUNUYORUM

Başkan Sakarya: ” Öbür taraftan kur artışları esnasında yaşadığımız fiyat artışlarının döviz kurunda yaşanan düşüş sonrasında da etiketlere yansımadığını görüyoruz. Kur çıkarken anlık olarak güncellenen etiketler, kur düşerken tabiri yay kaldı.  Döviz kurundaki düşüşün etkin bir şekilde, son tüketiciye yansıması için talebimizi, beklentimizi ve açık çağrımızı net bir şekilde ifade etmek istiyorum. “dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.