DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
MAZOT DESTEĞİ İÇİN SON GÜN: 18 ŞUBAT

MAZOT DESTEĞİ İÇİN SON GÜN: 18 ŞUBAT

ABONE OL
15 Şubat 2022 15:28
MAZOT DESTEĞİ İÇİN SON GÜN: 18 ŞUBAT
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Büyükşehir Belediyesi mazot desteği sağlayacağı çiftçiler için başvuru süreci 18 Şubat 2022 tarihinde sona eriyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı “baskenttarim.ankara.bel.tr” adresi üzerinden 18 Şubat 2022 tarihine kadar online ortamda başvuruları almaya devam edecek. Başkent Kartı başvurusu yapan çiftçilerin mazot desteğine başvurduğunu düşünmesi gibi bir yanlış anlaşılmanın olduğuna dikkat çeken Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürü Gülhan Emiroğlu, mazot desteği için online başvurunun şart olduğunu dile getirdi. Başkent’te sosyal yardım anlayışını kökten değiştiren Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu kapsamda çiftçiler için başlattığı “Başkent Kart” uygulaması da devam ediyor. Tüm çiftçilerin alabildiği Başkent Kart dağıtımı Polatlı’da 4 Mart tarihine kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi Polatlı Aile Yaşam Merkezinde devam edecek.

EMİROĞLU: BAŞKENT KARTI ALINCA MAZOT DESTEĞİNE BAŞVURULDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR AMA ONLİNE BAŞVURUNUN YAPILMIŞ OLMASI GEREKİYOR

Mazot desteği başvurularının 18 Şubat tarihinde sona erecek olduğunu belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürü Gülhan Emiroğlu, ““baskenttarim.ankara.bel.tr” adresinden destekleme başvurularımızı online olarak alıyoruz. Mazot desteği başvurularını bu adresten alıyoruz. Başkent Çiftçi Kartı alan üreticilerimizin mutlaka online olarak başvurusunu yapması gerekiyor. Başkent Kartı alınca mazot desteğine başvurulduğu düşünülüyor ama online başvurunun yapılmış olması gerekiyor. Başvurularımız personellerimiz tarafından değerlendirilip, inceleniyor gerekli koşulları sağlayan üreticilerimize onay veriliyor. Destek onaylanırsa kimlik numaralarıyla baktıkları zaman sayfada görebiliyorlar. 18 Şubat tarihi itibariyle mazot desteği başvurularımız sona eriyor. O yüzden çiftçilerimiz Başkent Kartlarını alamamış bile olsa süresi dolmadan mazot desteğine başvurması gerekiyor.” dedi.

ÇKS VE TRAKTÖR RUHSATI ŞART

Mazot desteği başvuru şartlarından bahseden Emiroğlu, “ÇKS ve traktör ruhsatı şartı arıyoruz. Ruhsatın kişinin kendi üzerine olması lazım. Telefon numarısının doğru bir şekilde yazılması çok önemli. Başvuran kişinin kendi telefon numarasını yazması çok önemli. Çünkü telefon numarasıyla başvuran kişinin bilgiler o numaraya gidiyor. Sabitleniyor. Çiftçi kartı ve başkent kartta da aynı şekilde telefon numarası artık o kişiye tanımlanıyor. Aynı telefon numarasıyla başka bir kişi kayıt yapamıyor. Daha önceki desteklemelerde böyle bir engelimiz yoktu. O yüzden sıkıntılar yaşanıyordu. Doğru numarayı vermek o kişiye tanımlandığı için çok önemli.” dedi.

POLATLI’DA BAŞKENT KART DAĞITIMI DEVAM EDİYOR

Polatlı’da Başkent Kart dağıtımlarının devam ettiğini söyleyen Emiroğlu, “Ocak 2022 tarihiyle başlayan Başkent Çiftçi Kartı dağıtımı devam etmektedir. Polatlı için kart dağıtımlarımız mart ayı başına kadar devam edecektir. Başkent Çiftçi Kartından tüm çiftçilerimizin faydalanmasını istiyoruz. Bundan sonraki desteklemelerimizde çiftçilerimizi bilgilendireceğiz başkent kart üzerinden yapabiliriz. Fiili olarak yapacağımız tohum desteklemelerimizde olacak. Fakat bazı desteklemelerimizi kart üzerinden yürütebileceğiz. O yüzden çiftçilerimizin bu karta sahip olmalarını istiyoruz. Sadece ÇKS kaydı değil, Türkvet kaydı olan, arıcılık belgesi olan, tarımsal anlamda faaliyet gösteren üreticilerimiz bu kartı alabiliyorlar. Çünkü önümüzdeki süreçte planlamalar doğrultusunda belki hayvancılık, sulama birimi gibi alanlarda yapılacak desteklerde kullanılabileceği için çiftçilerimizin kartı almasında fayda var. Zaten onlar için çıkartılan bir kart. Arka planı çiftçi kartı olarak şekillendirilmiş bir kart.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.