DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
HARİTAMIZ KIRMIZIYA DÖNÜYOR!

HARİTAMIZ KIRMIZIYA DÖNÜYOR!

ABONE OL
5 Nisan 2021 14:22
HARİTAMIZ KIRMIZIYA DÖNÜYOR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı’da Covid-19 vaka sayısı artışı, Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulamasına da yansıdı. HES (Hayat Eve Sığar) uygulamasında yer alan yoğunluk haritasında, Polatlı genelindeki kırmızı renkli alanların arttığı görülüyor.

Polatlı’daki koronavirüs vakalarındaki artış Sağlık Bakanlığı’nın HES mobil uygulamasına da yansıdı. Polatlı’da Koronavirüs vakaları yoğunluk haritası yeniden kırmızıya dönüyor. Sağlık Bakanlığı’nın HES (Hayat Eve Sığar) uygulaması ile anlık olarak takip edilebilen harita endişe verici tabloyu ortaya koyuyor.

Polatlı’nın risk haritası son birkaç ayda ‘yüksek risk’ anlamına gelen kırmızı renge dönmeye başladı. Türkiye genelinde görülen vaka sayısındaki büyük artış Polatlı’da da kendini gösterdi.

Polatlı’da genel olarak maske zorunluluğuna uyulmadığı gözlenirken, özellikle şehrin kalabalık alanlarında sosyal mesafe kuralına dikkat edilmemesi ise endişe yarattı.

Koronavirüsten maske takıp, sosyal mesafeye dikkat ederek korunmaya çalıştığını ifade eden vatandaşlar, tedbir almayanlar nedeniyle vaka sayılarının arttığını ifade ederek, “Koronavirüsten maske takarak, sosyal mesafeye dikkat ederek ve ellerimizi sık sık yıkayarak korunmaya çalışıyoruz. İnsanlara kurallara eskisi kadar uymuyor, daha çok denetim yapılması gerekiyor” diyerek endişelerini dile getirdiler.

Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulamasına göre Polatlı’da vaka sayısındaki artışın en çok görüldüğü mahalleler ise Cumhuriyet, Basri, Şentepe, Fatih, Şehitlik ve Mehmet Akif olarak haritaya yansıdı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.