DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
TDP’DEN KADES BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI

TDP’DEN KADES BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI

Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Bürosu'nda görevli polisler, ana caddelerdeki duraklar kamu binaları ve işyerlerine afiş yapıştırarak KADES uygulamasının tanıtımını yaptı.

ABONE OL
5 Nisan 2021 12:08
TDP’DEN KADES BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Bürosu’nda görevli polisler, ana caddelerdeki duraklar kamu binaları ve işyerlerine afiş yapıştırarak KADES uygulamasının tanıtımını yaptı.

Kadına karşı şiddetin önlenmesi amacıyla geliştirilen KADES uygulaması hakkında kadınları bilgilendiren polis ekipleri, aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddet gibi olayların başlarına gelmesi durumunda cep telefonuna yüklenen uygulama ile kendilerine bir tuş kadar yakın olduklarını ifade etti.

KADES uygulaması hakkında:

Akıllı telefon kullanıcısı kadınların, IOS ve Android marketlerinden T.C. kimlik numarasını girerek indirebileceği ve sonrasında gelen onay koduyla aktif hale getirebileceği bir uygulama olan KADES, şiddet mağduru kadınların cihaz konum bilgileri açık haldeyken uygulama butonuna tek bir dokunuşla en hızlı şekilde 112/155/156 Acil Çağrı Merkezine ulaşmaları sağlanıyor. Sonrasında olay yerine en yakın ekip sevk edilerek olaya müdahale edilirken, şüphelinin yakalanması ile mağdura yönelik gerekli güvenlik tedbirleri sağlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.