DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
“Polatlı’nın her yeri zincir market”

“Polatlı’nın her yeri zincir market”

ABONE OL
7 Nisan 2021 07:29
“Polatlı’nın her yeri zincir market”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Belediye Meclisi Nisan ayının ikinci toplantısında, zincir marketlerin ilçe genelinde yayılması gündeme geldi.  

Zincir marketlere ruhsat verilmesinin önüne geçilmesi konusunda karar alınması gerektiğini savunan İYİ Parti Polatlı Belediye Meclis Üyesi Adnan Sezgin; “Polatlı’nın her yerinde zincir market sarmalı oldu. Şehitlikte de iki tane daha açılmış. Küçük esnafımız zor durumda. Biz belediye olarak buna bir karar almalıyız.” dedi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya; “Küçük esnafın desteklenmesi konusunda en az sizin kadar duyarlı olduğumuzu bilmenizi isterim. Hukuken ruhsat alma hakkına sahip birine ruhsat vermemek suçtur. Yani Etimesgut belediyesi böyle bir karar aldı mı bilmiyorum. Basına yansıyan sayın başkanın ifadeleri olduğu doğru bende biliyorum ama bu konuda bir yetkimiz yok. Keşke olsa o zaman bu yetkiyi sonuna kadar kullanırız. Dolayısıyla ruhsat almaya haiz bir işletmeye bizim bir gerekçe sunmamız lazım. Ama komisyon raporunda ifade ettiği gibi zaten bakanlığın önünde böyle bir şey bekliyor. Yani bu belediye yetkilerinin dışındaki bir hadise. Biz yetkileri yasadan alıyoruz.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı Belediye Meclis Üyesi Özcan Köklü ise; “Bakanlıkta çıkan yasadan dolayı bazı zincir marketler bütün boş dükkanları kiralamışlar. Bizim bu konuda karar alma yetkimiz yok mu?” dedi.

Özcan Köklü’ye yanıt veren Başkan Yıldızkaya; “Yapabilsek yaparız. Yetkisiz bir durumdayız. Hangi gerekçeyle? Yasal bir şey yok. Bu konuyla ilgili inşallah bir düzenleme yapılır.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.