DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
KURT: “DAİRELERİ POLATLI’YA SATIP İŞİ ANKARA’YA VERİYORLAR”
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • KURT: “DAİRELERİ POLATLI’YA SATIP İŞİ ANKARA’YA VERİYORLAR”

KURT: “DAİRELERİ POLATLI’YA SATIP İŞİ ANKARA’YA VERİYORLAR”

ABONE OL
9 Nisan 2021 07:04
KURT: “DAİRELERİ POLATLI’YA SATIP İŞİ ANKARA’YA VERİYORLAR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Hamza Kurt, hafta sonu kısıtlamalarının sektör esnafına etkileri ve esnafın yaşadığı birçok sıkıntıya ilişkin açıklamada bulundu.

Polatlı Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Hamza Kurt, sektör esnafının yaşadığı sıkıntıları aktardı. Mobilyacılar olarak ham madde sıkıntısı çektiklerine değinen Kurt, ayrıca Polatlı’da inşaat yapan müteahhitlerin Polatlı esnafından çok Ankara’yı tercih ettiğine değinerek “Bizim müteahhitlerimiz dairesini Polatlı halkına satıyor fakat Polatlı imalatçısına işi vermiyor” diye konuştu. Ayrıca Polatlı Yeni Sanayi Sitesindeki bozuk yollara da değinen Kurt, “Asfaltımızın en kısa zamanda yapılmasını bekliyoruz” dedi.

“MOBİLYADA SEKTÖR OLARAK BİR DARALMA VAR”

Sektörün sorunlarına ilişkin konuşan Başkan Kurt; “Sorunlar bitmiyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Polatlı’da da pandemi nedeniyle çok sıkıntıdayız. Bunların en başında ham madde sıkıntısı yer alıyor. Mobilyada sektör olarak bir daralma var. Bugün bir tabaka sunta 240-250 bin lira arasına satılıyor ve bulamıyoruz. Kulp ve menteşe fiyatlarına %75 zam geldi. Ayrıca Mobilya imalatında da yaklaşık %70 düşüş var. Polatlı müteahhitlerinin çoğu Ankara’ya iş veriyor. Bizim müteahhitlerimiz dairesini Polatlı halkına satıyor fakat Polatlı imalatçısına işi vermiyor. Polatlı’da imalat kalitesi yüksek. Fiyatlar da Ankara fiyatlarından yüksek olmamasına rağmen tercihini Ankara’dan yana kullanıyorlar. Öncelikle müteahhitler Polatlı’ya sahip çıkacak. Bu konuda Polatlı’daki yöneticilerin çoğu koltuğunu kaybetmemek için ne konuşurlar ne de bir laf söylerler. Cumhurbaşkanımız esnafa gereken desteği veriyor, hükümeti taşlayarak bir yere gelinmez. Pandemi döneminde verilen birçok nakdi destek faydalı oldu. Borçların ertelenmesi esnafa rahat bir nefes aldırdı.” dedi.

“ADAM, KOLTUĞUM GİTMESİN DİYE SUSUYOR”

Başkan Kurt, konuşmasının devamında; “Sanayimizde yollarımız yapılsın diye yetkilileri arıyor, durumu anlatıyoruz. Gelip bir kum döküyorlar, yağan ilk yağmurda kumlar akıp gidiyor yollar eskisi gibi oluyor. Asfalt istiyoruz, yazın yapılacağınız söylüyorlar inşallah yaparlar. Sanayimizde hırsızlık çoğaldı, esnaf sıkıntıda. Evimize ekmek zor götürüyoruz. Maalesef Polatlı’mızda insanların çoğu bana bir şey olmasın derdinde. Adam koltuğum gitmesin diye susuyor. Biz 250-300 kişi ile odamızı yönetmeye çalışıyoruz, sigortamızı zor ödüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“DÜKKANLARIMIZ KAPALI, MARKETLER AÇIK”

Kurt, konuşmasının devamında; “Türk halkı olarak bu virüsü de yeneceğiz, ekonomik sıkıntıları da yeneceğiz ama bize zaman lazım. Tabi biz Türk halkı olarak yasakları sevmiyoruz. Pandemi tedbirleri kapsamında dükkanlarımız cumartesi ve pazar günleri kapalı ama ne hikmetse marketler hep açık. Bazı toplantılar yapılabiliyor, bazı toplantılar yapılamıyor. Polatlı’da yıllardır her toplantıda Ziraat Fakültesi kurulur, fuar yerleri kurulur, yollar yapılır. Ne hikmetse seçimler bitince bunlar hatırlanmaz. Lafın kısası; yukardakilerin durumu iyi, aşağıdakiler çırpınıyor. İnşallah sonumuz hayırlı olur.” dedi.

“BİZİM BAŞIMIZDA BÖYLE MÜDÜRLER OLDUĞU MÜDDETÇE ESNAFIMIZI BİR YERE GETİREMİYORUZ”

Mobilyacılara teşhir alanı verilmesine ilişkin konuşan Kurt; “2018 yılında Belediye Başkanımız tarafından bize yerler gösterildi. Seçimden sonra Başkanımız Plan Proje Müdürünü değiştirdikten sonra derdimizi anlatmaya gittik. Adı Müdür ama kişisel bir özveri ile çalışıyor halkı düşünerek, esnafı düşünerek değil. Belediye Başkanımız esnafa çok güzel bir yer tahsis etti. Biliyorsunuz meralarda Devlet, Belediye Plan Projeden görüş ister. Tarım İl Müdürlüğü üç kere gönderdiği halde nedense Müdürlük görüşünü bildirmemiş. Bizim o plan proje müdürüne gücümüz yetmiyor, galiba oradakilerin de gücü yetmiyor. Plan Proje Müdürü Polatlı Esnafından büyükse benim söyleyecek hiçbir sözüm yok. İnşallah ilerleyen zamanlarda Allah bize yardım eder ve Belediye Başkanımızın desteğiyle bu işin içinden çıkarız. Yetkili olmak mesele değil, yetkisini iyi kullanması lazım. Müdür olabilir, yetkili olabilir ama nedense bu bayan müdür her gittiğimizde ya izinli ya da hasta. Eski Müdürümüz gerçekten gerekeni yapıyordu. Polatlı Belediye Başkanı, Polatlı Yöneticileri esnaf için her şeyi yapıyorlar ama bazı duraklarda ne hikmetse ne inebiliyoruz ne de pencereyi gösteriyorlar. Bizim başımızda böyle müdürler olduğu müddetçe esnafımızı bir yere getiremiyoruz. Her zaman söylediğim gibi Polatlı Belediye Başkanımız her zaman bizi desteklemiştir, İnşallah ilerdeki zamanlarda biz bu işin içinden de çıkarız.” ifadelerini kullandı.

BU VİRÜSÜ DE YENECEĞİMİZE İNANIYORUM

Kurt, açıklamasının sonunda; “50 senedir Polatlı yaşıyorum, eksikleri inşallah zamanla düzelir. Ne hikmetse bizim ne fuarımız yapılır ne fakültemiz yapılır ne Üniversitemiz yapılır. Her toplantıda herkes vaat verir. Kavgayla, dedikoduyla bir yere gelemeyiz. Benim bu kadar zamanda gördüğüm; bu koltuğu almak için seni de taşlarlar beni de taşlarlar. Özetleyecek olursak önümüzdeki günlerde baharın da gelmesi ile sıkıntılarımızı yavaş yavaş aşacağımızı, bu virüsü de yeneceğimize inanıyorum.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.