DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
KISA ÇALIŞMA SÜRESİ 3 AY UZATILDI

KISA ÇALIŞMA SÜRESİ 3 AY UZATILDI

ABONE OL
29 Nisan 2021 07:11
KISA ÇALIŞMA SÜRESİ 3 AY UZATILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

31 Ocak tarihine kadar koronavirüs salgını nedeniyle kısa çalışma başvurusunda bulunmuş işyerleri için kısa çalışma süresi Cumhurbaşkanı kararıyla 1 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere 30 Haziran’a kadar 3 ay uzatıldı.
UYGUNLUK TESPİTİ YAPILMAYACAK

Karara göre; uzatılan süre için yeni bir uygunluk tespiti yapılmayacak. Daha önce kısa çalışma ödeneğinden yararlanan işçiler, yine aynı dönemde uygulanan çalışılmayan süreler kadar 1 Nisan’dan itibaren bu haktan yararlanabilecek. Bu kapsamda, salgın nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamında zorlayıcı sebep gerekçesiyle bugüne kadar 3,7 milyonu aşkın çalışana 31,6 Milyar TL üzerinde ödeme yapıldı.
İŞVERENLERİN 2021 NİSAN VE SONRASI İÇİN ÇALIŞILMAYAN SÜRELERİ İŞKUR’A BİLDİRMELERİ YETERLİ OLACAK
2021 Mart ayında uzatma kapsamında kısa çalışmadan yararlanan işverenler için Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında İŞKUR tarafından otomatik uzatma işlemi gerçekleştirilecek. İşverenlerin İŞKUR ile irtibata geçerek 2021 Nisan ve sonrası için çalışılmayan süreleri bildirmeleri yeterli olacak. Salgın sebebiyle daha önce işyerinde kısa çalışma uygulayan ancak 2021 Mart ayında kısa çalışma uygulamasından yararlanmayan işverenlerin de İŞKUR birimleri ile irtibata geçerek gerekli bilgileri vermesi gerekiyor.

ÖDEMELER İŞSİZLİK ÖDENEĞİNDEN MAHSUP EDİLMEYECEK

Ayrıca, kısa çalışma ödeneği olarak ödenen süreler işçilerin işsizlik ödeneklerinden mahsup edilmeyecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.