DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
“19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI’NI İÇTENLİKLE KUTLUYORUM”
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • “19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI’NI İÇTENLİKLE KUTLUYORUM”

“19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI’NI İÇTENLİKLE KUTLUYORUM”

ABONE OL
19 Mayıs 2021 08:56
“19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI’NI İÇTENLİKLE KUTLUYORUM”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı.

Kaymakam Bulacak, mesajında şunları söyledi:

“Türk milletinin tarihinde sayısız kahramanlıklarından biri olan ve vatan savunmasının ilk ateşinin yakıldığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yıl dönümünün haklı gurur ve mutluluğunu milletçe yaşıyoruz. 19 Mayıs tarihi, İstiklal mücadelesi başlatan Türk milletinin bağımsızlık tutkusunun, vatan aşkının, hür ve müstakil yaşama karalılığının sembolüdür. 

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışı; milletimizin makûs talihini değiştiren, tarihî ve stratejik bir girişim olduğu gibi, Cumhuriyet tarihimizin başlangıcı ve aynı zamanda milletimiz ve ülkemiz için büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adımdır. O, Kurtuluş’a giden yolun ilk adımında “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” diyerek milletine güvenmiş,  bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir millet olduğumuzu her fırsatta ifade buyurmuştur. Yaktığı Kurtuluş meşalesiyle ezilen, esaret altındaki tüm milletlere ümit ve ilham kaynağı olan Atatürk’ün önderliği ile yüce milletimizin büyük kahramanlıklar göstererek gerçekleştirdiği İstiklal Savaşı’nın aziz milletimiz ve dünya tarihi açısından en önemli sonucu; bağımsızlığın sağlanması ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması olmuştur.

Sevgili Gençler,

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadelemizin başlangıç noktası olan 19 Mayıs’ı genç nesillere bayram olarak hediye etmiş ve ülkemizin geleceğini Türk gençliğine emanet etmiştir. Bu sebeple ülkemizin belirlediği hedeflere ulaşmasındaki en büyük gücümüz sizlersiniz. Dün olduğu gibi bugün de ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kastedecek güçlere karşı devletimizi sizler koruyacak, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine sizler taşıyacaksınız.

Sizlerin, bu güvene layık olarak tarihimize, milli ve manevi değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi daha huzurlu günlere taşıyacağınıza ve sizden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha müreffeh bir ülke bırakacağınıza yürekten inanıyorum.

Bu duygularla büyük Türk milletinin ve değerli gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün gazilerimize, Millî Mücadele kahramanlarına ve bütün şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor; muhterem anılarını saygı, minnet ve hürmetle yâd ediyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.