DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
ANKARA ARAÇLARI BÜYÜYOR

ANKARA ARAÇLARI BÜYÜYOR

ABONE OL
28 Mayıs 2021 07:21
ANKARA ARAÇLARI BÜYÜYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Erdal Çınar, Polatlı-Ankara araçlarını büyütme kararı aldıklarını duyurdu.

Yaklaşık bir buçuk yıldır Polatlı-Ankara ve Ankara-Polatlı arası yolcu taşımacılığı yapan Polatlı Halk Otobüsleri Kooperatifi, yer ve bagaj sorunu nedeniyle, yolculara daha konforlu bir ulaşım sağlamak amacıyla araçları büyütme kararı aldıklarını açıkladı. Polatlı Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Erdal Çınar, dün düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

27 KİŞİLİK BÜYÜK ARAÇLAR

“Araçlarımızın ufak olması ve bu nedenle yer ve bagaj sorunu yaşamamız nedeniyle vatandaşlardan tepki almaktaydık. Tabi bu şikayetler Büyükşehir’e de gidiyor ve oradan bize dönüş oluyordu. İhale sürecinde mevcut araçlarımız bunlardı. Bu araçları seri olması sebebi ile tercih etmiştik. Geldiğimiz noktada özellikle bagaj sıkıntısından dolayı sorunlar yaşamaya başladık. Büyükşehir yetkilileri ile birlikte araçlarımızı büyütme konusunda ortak bir karar aldık. En geç haftaya kadar araçlarımızı 27 kişilik büyük araçlarla değiştirmeye başlayacağız. Hem bagaj sorununu ortadan kaldıracağız hem de yolcularımıza daha konforlu bir yolculuk deneyimi sunacağız. Araçların değişmesi ile hareket saatleri de değişecek fakat çok büyük bir değişiklik yapılamayacak. Bu konuda vatandaşların mağdur olacaklarını sanmıyorum.”

“FİYAT ARTIŞI OLMAYACAĞINI TAHMİN EDİYORUZ”

“Akaryakıt zammından sonra fiyatlarda bir değişim olup olmayacağını bilmiyoruz çünkü fiyat tarifesini Büyükşehir belirliyor. Mansur Başkanımız söz konusu vatandaş olduğunda zam yapılması konusuna soğuk bakıyor. Bu sebeple fiyat artışı olmayacağını tahmin ediyoruz.”

70 OLAN ARAÇ SAYISI 35’E DÜŞECEK

“Büyük araçlara geçtikten sonra 70 olan araç sayımız 35 olacak. Bu değişimin tamamlanmasının ardından kooperatif olarak araçlarımızda kartlı sistemi de hayata geçirmeyi planlıyoruz. Yazıhane kültürü yavaş yavaş bitiyor bu sebeple yazıhanelerimizi kapatmaya da başladık. Zaten kartlı sisteme geçtiğimizde tamamen halk otobüsü statüsünde olacağımız için buna gerek de kalmayacak. Terminal ve İnönü caddesi kalkış yeri yazıhanemiz haricinde diğer bütün yazıhanelerimizi kapatacağız. Kartlı sisteme geçilmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi şehrin en az 4-5 noktasına dolum merkezi koyacak. Vatandaşlar bu noktalardan kart dolumlarını yapabilecekler.”

“AMACIMIZ YOLCULARIMIZI RAHAT ETTİRMEK”

Yolcularımızın tüm şikayetlerine kulak veriyoruz. Sürücülerle ilgili şikayet olursa kameralardan tespit edip gerekirse iş akdini feshediyoruz. Bu araç değişimi de yolcularımızın şikayetleri üzerine gündeme geldi. Yaptığımız toplantıların ardından daha konforlu ve güvenli bir ulaşım sunmak adına değişim kararı aldık. Biz para kazanmaktan ziyade bu şikayetlerin önüne geçmek, yolcularımızı rahat ettirmek amacıyla bunu yapıyoruz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.