DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
YEŞİL OLUYORUZ DERKEN…

YEŞİL OLUYORUZ DERKEN…

ABONE OL
28 Mayıs 2021 07:25
YEŞİL OLUYORUZ DERKEN…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi ile mücadele kapsamında uygulanan tam kapanma tedbirleri sonrasında Polatlı’da vaka haritamız yeşile dönmeye başlamıştı fakat son 10 günde kırmızı bölgelere yenilerinin eklendiği gözlendi.

HES (Hayat Eve Sığar) uygulamasında yer alan yoğunluk haritasında, Polatlı genelindeki kırmızı renkli alanların arttığı görülüyor. Pandemi ile mücadele kapsamında uygulanan tam kapanma tedbirleri sonrasında Polatlı’da vaka haritamız yeşile dönmeye başlamıştı. Tamamen yeşile dönmeyi beklerken son 10 günde kırmızı renkli alanların arttığı görüldü.

Polatlı’nın risk haritası son birkaç haftada ‘yüksek risk’ anlamına gelen kırmızı renge dönmeye başladı. Tam kapanmanın ardından Polatlı’daki araç ve insan kalabalığı gözlerden kaçmıyor. Hal böyle olunca da vaka haritasındaki kızarma kaçınılmaz olarak karşımıza çıkıyor.

Polatlı’da genel olarak maske zorunluluğuna uyulmadığı gözlenirken, özellikle çarşı bölgesindeki işlek caddelerde kalabalık nedeniyle sosyal mesafe kuralına da uyulması pek mümkün olmuyor.

Koronavirüsten maske takıp, sosyal mesafeye dikkat ederek korunmaya çalıştığını ifade eden bazı vatandaşlar ise; “Zorunlu olmadıkça evden çıkıyoruz. Koronavirüsten maske takarak, sosyal mesafeye dikkat ederek ve ellerimizi sık sık yıkayarak korunmaya çalışıyoruz. İnsanlar kurallara eskisi kadar uymuyor, daha çok denetim yapılması gerekiyor” diyerek endişelerini dile getirdiler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.