DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
KIYMAZ, GÜVEN TAZELEDİ

KIYMAZ, GÜVEN TAZELEDİ

ABONE OL
13 Temmuz 2021 10:07
KIYMAZ, GÜVEN TAZELEDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 58. Olağan Genel Kurulu cumartesi günü gerçekleştirildi. Tektaş Düğün Salonunda gerçekleştirilen Genel Kurulda tek aday olarak seçime giren mevcut Başkan Ertuğrul Kıymaz, yeniden Polatlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı oldu.

Yoğun katılım gerçekleştirilen Genel Kurula Polatlı Belediye Başkan Yardımcısı Veli Keskin, Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca ve Oda Başkanları katıldı. Genel kurulda tüm oda başkanları tek yürek olarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

KIYMAZ: AMACIMIZ ESNAF VE SANATKÂRIMIZI ZOR ZAMANDA AYAKTA TUTMAKTIR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Genel Kurulda Polatlı Esnaf ve Sanatkarla Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Kıymaz kürsüye çıkarak 2018, 2019 ve 2020 yılı yönetim faaliyet raporunu okudu. Esnaf dostu bir kooperatif olmak için çabaladıklarını aktaran Kıymaz; “Değerli esnaf kardeşlerim Türkiye genelinde en güçlü kooperatifler arasında yer almaktan sizler adına onur duyuyorum. Sistemli bir şekilde çalışarak esnaf ve sanatkârımıza sahip çıktık. Esnaf dostu bir kooperatif olmak için çaba harcadık. Geldiğimiz günden bugüne kadar esnaf ve sanatkârımızın zor günlerinde esnafımıza yardımcı olmaya gayret gösterdik. Sizlerle sık sık bir araya gelerek, sohbet ettik, dertlerinizi dinledik ve çözüm ürettik. Amacımız esnaf ve sanatkârımızı zor zamanda ayakta tutmaktır. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana hedefimizden şaşmadan en iyi şekilde temsil ettiğimiz esnaf kardeşlerimizin güvenine layık olmaya çalışıyoruz. Her zaman bugün olduğu gibi yarın da esnafımızın kara gün dostu olmaya devam edeceğiz. Can kardeşlerim, kooperatifimizi 11 yıllık süre zarfında 14 kat büyüyerek ülke genelinde örnek bir kooperatif Yaptık. Bu başarı Polatlı esnaf ve sanatkârının başarısıdır. Sizlerin başarısıdır. Amacımız her zaman bu başarı çıtasını daha üst seviyeye taşıyarak esnaf ve sanatkârımıza destek olmaya devam etmektir.” dedi.

KREDİ LİMİTLERİNİ YÜKSELTTİK

Kooperatif kredi limitlerini arttırdıklarını belirten Ertuğrul Kıymaz; “Geldiğimizde en fazla 30 bin lira olan kredi limitini, Polatlı kooperatifi olarak 225 bin liraya yükselttik. En kısa sürede siz esnaflarımıza 300 bin lira kredi verebilmek için çalışmalarımız sürmektedir. 1 yıl vadeli kredi için yüzde 0,85 faiz oranı 2, 3, 4 ve 5 yıl vadeli krediler için 0,95 faiz uygulanmaktadır. Kooperatifimizin vergi, SSK ve diğer hiçbir borcu bulunmamaktadır. Kooperatif kefaletiyle ortaklara 2010 yılı plasmanımız 11 milyon iken şu anki durumda kullandırılan plasman 225 milyona ulaşmıştır.” dedi.

ESNAFIMIZIN KREDİ BORÇLARINI 6 AY ERTELEDİK

Vadesi geçmiş borçlara ödeme kolaylığı sağladıklarını ifade eden Kıymaz; “2012, 2021 yılları itibarı ile Devlet ve Merkez Birliğimizce uygulamaya konulan kooperatif takibindeki kredi borçlarına yeniden yapılandırma yaparak vadesi geçmiş borçlara ödeme kolaylığı getirdik. Tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs nedeniyle zor günler yaşayan esnafımızın kredi borçlarını 6 ay erteleyerek nefes almalarını sağladık. Yakın bir zamanda da taleplerimizi değerlendiren Genel Başkanımız Sayın Abdülkadir Akgül girişimleriyle verilen kredilerin yüzde 10 paraf karta yüklenerek kullandırılıyordu. Bu uygulamayı kaldırarak kredinin tamamı nakit olarak verilmesini sağladı.” dedi.

BİR ÇOK HİZMET ARATARAK DEVAM EDECEK

Şehir içi minibüs, servis ve nakliyeci esnafına verdikleri desteklerde bahsede Ertuğrul Kıymaz; “Esnafımızın önünü açtık borç yükü altında ezilmelerini önlemiş olduk. Ticari hayatlarını etkileyecek sicil bozulmasına engel olduk. Özellikle şehir içi minibüs, servis ve nakliyeci esnaflarımıza yönelik kullandırdığımız kredi miktarını belirtmek istiyorum.  Geçimini, ekmeğini direksiyon başında kazanan bu esnaf kardeşlerime 87 Milyon lira miktarında kredi kullandırdık. Nakliyeci, servisçi, taksici ve tırcı 680 arkadaşımızın araç sahibi olmalarını sağladık. Siz değerli esnaf kardeşlerim, sizlerden aldığım güçle kooperatif için yapılan bir çok hizmetin artarak devam edeceğine, inanıyorum. Ekmeğini taştan çıkaran, alın teriyle nafakasını kazanan, her sabah dükkanını besmeleyle açan, fedakar esnaf ve sanatkarlarımıza, ve şu anda zamanını ayırıp buraya gelenlere,  Genel Kurulumuza katılımlarınızdan dolayı çok çok teşekkür ederim.” dedi.

Denetim Kurulu raporu, bilanço gelir gider tablosu okunarak oy birliğiyle kabul edildi. Yönetim kurulu ibrası da oy birliğiyle kabul edildi. Bir sonraki seçimli genel kurulun 2024 yılında yapılması da oy birliğiyle kabul edildi.

YÖNETİM KURULU VE DENETİM KURULU ÜYELERİ BELİRLENDİ

Polatlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Asil Üyeleri; Ertuğrul Kıymaz, Serdar Kazan, Mesut Bastı, Ömer Çiftçi, Hacı Musa Aydoğan oldu.

Denetim Kurulu Asil Üyeleri ise, Adnan Odacı ve Mustafa Kayış oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.