DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
KIZILAY’DAN YANGIN MAĞDURLARI İÇİN YARDIM ÇAĞRISI

KIZILAY’DAN YANGIN MAĞDURLARI İÇİN YARDIM ÇAĞRISI

ABONE OL
9 Ağustos 2021 16:34
KIZILAY’DAN YANGIN MAĞDURLARI İÇİN YARDIM ÇAĞRISI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Kızılay Derneği yaptığı açıklama ile bir süredir ülkemizin güneyini etkisi altına alan orman yangınlarını değerlendirdi.

Türk Kızılay Derneği Polatlı şubesi yönetiminden yapılan açıklamaya göre;

“Bir süredir ülkemizin gündemini meşgul eden ve hepimizin malumu olduğu, tüm ülke insanın adeta seferberlik başlattığı Orman Yangınları ne yazık ki hem bizlerin hem de ülkemizin ciğerlerini yaktı geçti. Tarif edilemeyecek hüzün içinde izlemiş olduğumuz yangılarda, ilk dumanın tüttüğü andan itibaren bölgeye sevk edilen operasyon ekibimizle tüten son dumanın durması mağdur olan son insanın mağduriyetinin giderilmesi sağlanana kadar bölgede kalmaya devam edecektir.

Genel merkezimiz önderliğinde 160 ayrı noktaya ihtiyaç temin alanı oluşturulmuştur. Bu noktalarda bu güne kadar 440312 kişiye gıda ve insani yardım desteği verilmiştir.

Bölgede 1777 uzaman personel, 9161 gönüllü olmak üzere 10938 kişi ile adeta seferberlik halinde ülkenin 4 bir yanından gelen Kızılaycılarımızla hizmet etmekteyiz. Bölgenin ihtiyacını karşılamak  üzere 29 seyyar mutfak, 159 operasyon aracı, 24 adet  müdahale aracı ve 15 lojistik tır ile hizmet etmekte, ülkenin 4 bir yanında tarafımıza bölgeye götürülmek üzere teslim edilen emanetleri ulaştırmaktayız.

Polatlı şubesi olarak yangının yandığı ilk anda hem genel merkez, hem Ankara şubeleri, hem de afet bölgesi olan Adana, Mersin, Antalya Muğla, Isparta ve diğer şubeler ile iletişim halindeyiz. Şu ana kadar herhangi bir yardım kampanyası başlatmamamızın sebebi bölgeden aldığımız bilgiler doğrultusundadır. Yangının söndürülmeye uğraşıldığı dolayısı ile ilave gelecek her yardım kamyonunun lojistiği, depolaması gibi sorunların olduğu, önceliğin yangını söndürmek ve yangın kahramanlarına hizmet etmek, yangından zarar gören vatandaşlara geçici barınak ve yemek tedariki olduğu bununda şu ana kadar sağlanmasında herhangi bir aksama olmadığı, yangının sönmesi ile hasar tespit sonrası bölgenin ihtiyaçları ile ilgili bilgi verileceği tarafımıza söylenmiştir.

Yangınların yavaş yavaş sönmesi ile hasarlar tespit edilmeye başlanmış ihtiyaç listesi ve ihtiyacı temin için oluşturduğumuz paket listeleri aşağıda verilmiştir.

İsteyenler bu paketlerin temini için maddi destek verebilecekleri gibi, bölgeye iletmek isteyecekleri malzemeleri de dernek binamıza getirebilirler. Gelen malzemeler belli bir sayıya ulaştığında Ankara Şubeleri ile birlikte  lojistik araçlarımız vasıtası ile bölgeye sevk edilecektir.

Bu hilâl seninle var.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.