DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
KENT KONSEYİ, TEKELİ İLE DEVAM

KENT KONSEYİ, TEKELİ İLE DEVAM

ABONE OL
13 Ağustos 2021 12:21
KENT KONSEYİ, TEKELİ İLE DEVAM
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Kent Konseyi 13. Genel Kurul Toplantısı dün 13 Eylül Kültür Merkezinde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Başkan Salih Tekeli, tek liste ile girdiği seçimde yeniden başkanlık görevine getirildi.

Polatlı Kent Konseyi 13. Genel Kurul Toplantısı dün 13 Eylül Kültür Merkezinde yapıldı. Mevcut Başkan Salih Tekeli, tek liste ile girdiği seçimde yeniden başkan seçildi. Genel Kurul Toplantısına; Kaymakam Murat Bulacak, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Türkiye Kent Konseyleri Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Polatlı Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya, Kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Genel Kurul Divan Başkanlığını ise Polatlı Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Kıymaz yaptı.

Kaymakam Murat Bulacak, konuşmasına başlarken bugüne kadar Kent Konseyinde görev alan herkese teşekkür ederek yeni seçilen kurula başarılar diledi. Bulacak, konuşmasının devamında Sakarya Zaferi’nin 100.yılı kutlamalarının önemine değindi. 

YILMAZ: “POLATLI GEÇİLSEYDİ, İSTANBUL’A VİZEYLE GİDİYOR OLURDUNUZ”

Genel Kurulda, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Türkiye Kent Konseyleri Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy’da konuşma yaparak Polatlı’nın Kurtuluş Savaşındaki yeri ve öneminden söz etti. Sakarya Meydan Muharebesinin önemine değinen Başkan Yılmaz, konuşmasında; “Polatlı geçilseydi, İstanbul’a vizeyle gidiyor olurdunuz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Kent Konseyi Başkanlığına adaylığını açıklayan Polatlı Marangozlar Odası Başkanı Hamza Kurt ise toplantıda adaylıktan çekildiğini, sanayi esnaflarının sorunlarını dile getirmek üzere söz aldığını dile getirdi. Kurt, Kent Konseyi Başkanı Salih Tekeli’yi hedef aldığı konuşmasında “Sanayi’ye gelip yolların halini gördünüz mü?” diye sordu.

POLSODER Başkanı Gazeteci Mehmet Işık da yaptığı konuşmada Kent Konseyinin faaliyetlerine ilişkin eleştirilerini dile getirerek birçok faaliyet önerilerini sıraladı.

Polatlı Sobacılar Odası Başkanı ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Cabbar Çepur ise toplantı sonunda Genel Kurula özel yazdığı şiiri okudu.

TEKELİ: “ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Salih Tekeli; “Polatlı Kent Konseyi olarak geçtiğimiz dönemde belediyemizin desteğiyle önemli sosyal projelere imza attık. Pandemi döneminin etkisine rağmen gerçekleştirmiş olduğumuz çocuk tiyatroları, organ bağışına farkındalık yürüyüşü, spor etkinlikleri, tarım ve hanımefendiler için verdiğimiz seminerler, şehrimizin sosyal hayatına katkıda bulunduk. Sokak hayvanlarını besledik ve onları yalnız bırakmadık. Pandemi süreci nedeniyle kapalı şeker uygulaması yaptık. Tüm bu çalışmalarda bizlerden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Mürsel Yıldızkaya’ya çok teşekkür ederim. Kent Konseyi olarak yaşlı, genç, kadın, erkek tüm hemşehrilerimizin sosyal hayatlarına katkıda bulunmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”diye konuştu.

YILDIZKAYA: “POLATLI TARIM VE GIDA ÜNİVERSİTE KURULMASI İÇİN SON NOKTAYA GELDİK”

Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başladı. Kent Konseylerinin şehirler adına öneminden söz eden Yıldızkaya, seçilen heyete başarılar diledi. Sonrasında Sakarya Zaferi 100.yıl kutlama etkinliklerine ilişkin bilgi veren Yıldızkaya, tüm Polatlı halkını kutlamalara katılmaya davet etti. Gordion Antik Kenti hakkında yapılan UNESCO çalışmalarına değinen ve POTA’nın bu konuda büyük özveri ile çalıştığına dikkat çeken Yıldızkaya, geçtiğimiz gün gelen UNESCO heyetinin Polatlı’nın pozitif ayrıldığını ve Gordion’un seneye miras listesine girmesini beklediklerini söyledi. Başkan Yıldızkaya, konuşmasının devamında Polatlı Tarım ve Gıda Üniversite kurulması için son noktaya geldikleri dile getirerek “Çok yakında bu konuda müjde vereceğiz” dedi.

Polatlı Kent Konseyi Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu:

Salih Tekeli, Burhanettin Sütçü, Hatice Kabasakal, Emel Üneşi, Serpil Öztürk, Fatih Yılmaz, Zekai Köseoğlu, Adem Köse, İnanç Ölmez, Muhittin Bıyıkoğlu, Orhan Saygın, Cabbar Çepur, Sadık Turacı, Kenan Aslan, Pelin Gülsüm,  Havva Akbaba, Sibel Ustacan, Hakan Güngör, Savaş Dinçer, Mustafa Evirgen, Ayşe Eviner, İlknur Kılıç, Ömer Can Oğuzlar, Nazif Aslan, Ferit Akkurt, Ali Özgür Bilgiç, Ömer Sarıboğa, Mahmut Erdoğan.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.