DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
POLATLI’YA HOŞGELDİN ATAM

POLATLI’YA HOŞGELDİN ATAM

ABONE OL
13 Ağustos 2021 12:13
POLATLI’YA HOŞGELDİN ATAM
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mustafa Kemal Paşa Başkomutanlık yetkisini meclisten aldıktan sonra ordunun ihtiyaçlarını karşılamak ve savaşa hazırlamak için tekalif-i milliye emirlerini yayınlamıştır. Ankara’nın tüm sorumluğunu yüklenmiş olan Başkomutan için sıra cepheyi görmeye gelmişti. Sakarya Nehrinin doğusuna çekilen askerin durumunu görmek ve Polatlı’dan Haymana’ya uzanan savunma hattını incelemek için 12 Ağustos 1921 günü Ankara’dan Polatlı’ya hareket etti.

Beraberindekilerle birlikte Polatlı, Yıldız dağı ve Yenimehmetli – Toydemir bölümünü inceledikten sonra İnler Köyü’nün hemen güneyinde bulunan ve bugün üzerine bir anıt dikilen, Gazi Tepe olarak isimlendirilen tepede incelemelerde bulunur. Bu tepeden mangal dağını görür ve yanındaki Asım Gündüz’e planlarda savunmanın bu dağa dayandırmasını ister. Orgeneral Fahri Özdilek’in anılarında buradan sonra mangal dağında yerinde incelemeler için oraya gidileceğini öğreniyoruz. Mangal dağına gidemeyen fakat o gün uzaktan da olsa bu dağın savunma hattına dahil edilmesiyle, 23 Ağustos günü Yunan Ordusunun mangal dağı yönünde yapmış olduğu kuşatma harekatını engellemiştir. Yüz yıl sonra aynı topraklarda bulunmanın mutluluğu ile ebedi başkomutanımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. (Kaynak: Polatlı Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.