DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
MEGİP ÇALIŞMA GURUBU POLATLI TİCARET ODASI EV SAHİPLİĞİNDE TOPLANDI
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • MEGİP ÇALIŞMA GURUBU POLATLI TİCARET ODASI EV SAHİPLİĞİNDE TOPLANDI

MEGİP ÇALIŞMA GURUBU POLATLI TİCARET ODASI EV SAHİPLİĞİNDE TOPLANDI

ABONE OL
20 Ağustos 2021 11:10
MEGİP ÇALIŞMA GURUBU POLATLI TİCARET ODASI EV SAHİPLİĞİNDE TOPLANDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan “Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında, Ankara MEGİP İl Çalışma Grubu Ağustos ayı toplantısını, Polatlı  Ticaret Odası (PTO)ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Toplantıya; İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Zahide ALTINOK, İŞKUR  il müdürlüğü yetkilileri ile oda borsa temsilcileri katıldı. Yeni açılacak kurslar ve açılması ön görülen kurslar hakkında görüş alış verişinin gerçekleştirildiği toplantıda Ankara İŞKUR Müdürlüğü yetkilileri kurs açmada gerekli olan kriterler hakkında bilgilendirmede bulundu.  Çalışma gurubu temsilcileri toplantı öncesinde Polatlı tarihi  alanlarını ziyaret etti.

SAKARYA ZAFERİMİZİN 100. YIL COŞKUSUNU YAŞIYORUZ

Toplantının ilçede gerçekleştirilmesinin önemli bir tarihe denk geldiğin beyan eden Polatlı Ticaret Odası Genel Sekreteri İnanç Ölmez ; ” MEGİP  il çalışma gurubumuzun bu ayki toplantısının ilçemizde yapılması bizler için önem arz etmektedir. Viyana kapılarından başlayarak Anadolu’ya doğru 238 yıllık gerileyişinin son bulduğu ve makus  kaderimizin değiştiği Sakarya Zaferimizin100. yılı coşkusunu yaşıyoruz. Bu kapsamda yaptığımız çalışmaları sizlerin de yakında görmesi için sizleri bu etkinliklerde ilçemizde ağırlamak isteriz. ” dedi.

MEGİP NEDİR FAYDALARI NELERDİR?

İşgücü piyasasının aradığı nitelikli işgücünü işverenlerin talepleri doğrultusunda formal ve uygulamalı eğitimlerle yetiştirmeyi amaçlayan MEGİP İl Çalışma Grubu; bugüne değin çok sayıda kursiyerin eğitime imkân tanımıştır. İşverenler, MEGİP eğitim taleplerini, İŞKUR’a bildirmektedir. MEGİP kapsamındaki mesleki eğitimler, formal ve pratik eğitimi içerecek şekilde düzenlenmektedir. Kurs süresince eğitime katılan işsizlere günlük 108 TL 68 Krş TL cep harçlığı aylık olarak İŞKUR tarafından ödenmektedir. Kurs sonucunda işverenlerin kursiyerlerin en az yüzde50’sini istihdam etmeleri gerekmektedir. MEGİP sonucunda, işverenler işe aldıkları kursiyerlerden dolayı ilave istihdam desteklerinden faydalanabilmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.