DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
BAŞKENTLİ ÇOCUKLARIN GELİŞİMİ BÜYÜKŞEHİR’E EMANET: 4’ÜNCÜ ÇOCUK GÜNDÜZ BAKIMEVİ KUŞCAĞIZ’DA AÇILDI
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • BAŞKENTLİ ÇOCUKLARIN GELİŞİMİ BÜYÜKŞEHİR’E EMANET: 4’ÜNCÜ ÇOCUK GÜNDÜZ BAKIMEVİ KUŞCAĞIZ’DA AÇILDI

BAŞKENTLİ ÇOCUKLARIN GELİŞİMİ BÜYÜKŞEHİR’E EMANET: 4’ÜNCÜ ÇOCUK GÜNDÜZ BAKIMEVİ KUŞCAĞIZ’DA AÇILDI

ABONE OL
31 Ağustos 2021 16:54
BAŞKENTLİ ÇOCUKLARIN GELİŞİMİ BÜYÜKŞEHİR’E EMANET: 4’ÜNCÜ ÇOCUK GÜNDÜZ BAKIMEVİ KUŞCAĞIZ’DA AÇILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

     Ankara Büyükşehir Belediyesi, anne ve babaların yanında olmaya devam ediyor. Çocuk gündüz bakımevi sayını her geçen gün artıran Büyükşehir Belediyesi, 4’üncü Çocuk Gündüz Bakımevini Keçiören Kuşcağız’da açtı. Toplam 2 bin 580 metrekarelik alana sahip olan Kuşçağız Çocuk Gündüz Bakımevi, 6 Eylül 2021 tarihinden itibaren 37-66 aylık çocuklara hizmet vermeye başlayacak.

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim öncesinde çalışan anne ve babalara verdiği kreş sözünü tutarak Başkent’te Çocuk Gündüz Bakımevlerinin sayısını artırmayı sürdürüyor.

    Batıkent, İşçi Blokları ve Ahmetler Çocuk Gündüz Bakımevi’nden sonra 4’üncü çocuk gündüz bakımevini Kuşcağız Mahallesi Sanatoryum Caddesi No:263 Keçiören adresinde açan Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül 2021 tarihinden itibaren 37-66 aylık çocuklara hizmet vermeye başlayacak.

UZMAN KADRO İLE HİZMET VERECEK

   Toplam 2 bin 580 metrekarelik alana sahip olan Kuşcağız Çocuk Gündüz Bakımevi; 5 grup sorumlusu, 5 öğretmen yardımcısı, sosyal hizmet uzmanı, aile danışmanı ve sosyolog kadrosuyla çocukların gelişimine ve eğimine katkı sağlayacak.

   4 etkinlik sınıfından çocuk oyun alanlarına, uyku odasından yemekhane ve dinlenme odalarına kadar pek çok sosyal alanın yer aldığı Kuşcağız Çocuk Gündüz Bakımevi, 75 kişilik kontenjana sahip olacak. Hafta içi 08.00-18.00 saatleri arasında hizmet verecek olan Çocuk Gündüz Bakımevinden; belediye, belediye dışı ve sosyal yardım alan ailelerin çocukları öncelikli olarak yararlanabilecek.

“ÇOCUKLARIN GELECEĞİ İÇİN ÖZVERİYLE ÇALIŞIYORUZ”

     Çocukların geleceğe emin adımlarla ilerlemesi içinözveriyle çalıştıklarını belirten Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Tatlısu, şu bilgileri verdi:

“Kuşcağız Çocuk Gündüz Bakımevimizi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şehit ve gazi yakınlarının çocuklarından, cezaevlerinde bulunan mahkumlar ile anne ve babası vefat etmiş olup bir yakını tarafından bakılan 37-66 aylık çocuklarımızdan herhangi bir ücret alınmayacak. Çocuklarımızın ileriki yaşamlarında birer dünya insanı olmaları adına elimizden ne geliyorsa Sayın Başkanımız Mansur Yavaş’tan aldığımız cesaretle yerine getirmeye çalışıyoruz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.