DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Ovacık, ABB Meclis Kürsüsünden ‘’ Vatan Kurtaran Zafer ‘’i Anlattı
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • Ovacık, ABB Meclis Kürsüsünden ‘’ Vatan Kurtaran Zafer ‘’i Anlattı

Ovacık, ABB Meclis Kürsüsünden ‘’ Vatan Kurtaran Zafer ‘’i Anlattı

ABONE OL
12 Eylül 2021 19:10
Ovacık, ABB Meclis Kürsüsünden ‘’ Vatan Kurtaran Zafer ‘’i Anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi ve CHP Polatlı Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, 11 Eylül Cumartesi günü Polatlı’da ‘’ Sakarya Zaferi’nin 100.’ncü Yıldönümü ‘’ gündemi ile gerçekleştirdiği Olağan Meclis toplantısının 4.’ncü birleşiminde, Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına söz alarak ‘’ Vatan Kurtaran Zafer ‘’ e dair duygularını paylaştı.

Ovacık, ‘’ Çocuklarımıza, Tarih Bilincini vermek adına, Bugün Burada Olmamız Anlamlıdır ‘’

11 Eylül Cumartesi günü Polatlı’da ‘’ Sakarya Zaferi’nin 100.’ncü Yıldönümü ‘’ gündemi ile gerçekleştirilen Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Olağan toplantısının 4.’ncü birleşiminde, Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına söz alan CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selami Ovacık, ‘’ Tarih bilgisi ve bilinci, Ulus olarak var olmanın ve birlikte yaşamanın en önemli aracıdır. Çocuklarımıza, insanlarımıza bu bilinci vermek üzere, bugün burada toplanmamız anlamlıdır. Başkanımızın şahsında herbirinize teşekkür ediyorum ‘’ sözleriyle teşekkürlerini ifade etti.

Ovacık , ‘’ Bugün Şanlı Ecdadı ve Üç Mustafa’yı Anmanın Günü’dür ‘’

ABB Meclisi kürsüsünden yaptığı konuşmada ‘’ Bugün üç Mustafa’yı anmanın günüdür. Mustafa Kemal Atatürk, Mustafa İsmet İnönü, Mustafa Fevzi Çakmak… Onların yüksek şahsiyetleri izinde, Vatandan, Milletten başka sevgili tanımayan o kuşağa saygı duruşunun günüdür.’’  diyen CHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Selami Ovacık, ‘’ Mustafa Kemal Atatürk, 6 Ağustos 1921’de halka ve orduya yayınladığı bildiride; “Yunan ordusunu Anadolu’nun harim-i ismetinde yani kutsal bağrında boğarak kurtuluşa ve bağımsızlığa kavuşacağız.” dedi. Dediği gibi de oldu. Ecdadın, Viyana önlerinden başlayan geri çekilişi 2 bin kilometre sonra  Polatlı’da sona erdi.Atatürk’ümüzün önderliğinde Türk Milleti’nin Ayağa Kalk’masıyla, Sırtına Sakarya’nın Türk tarihi vuruldu. O Melhame-i Kübra ki tarihimize en fazla subay şehidin verildiği savaş olarak kazınacaktır. ‘’ ifadelerine yer verdi.

Ovacık’tan  ‘’ Melhame-i Kübra ‘’ Anlatımı  

Konuşmasında,  Atatürk’ün ‘’ Melhame-i Kübra ‘’ olarak ifade ettiği Sakarya Zaferi’ne dair sözlerini betimlemelerle derinleştiren Ovacık, ‘’ Uzun boz kaputuna sarılmış ve arkaya yatırdığı astragan kalpağı başında, bağdaş kurarak oturduğu bu sarışın mavi gözlü Türk’ün Ata’sı, satranç masasında son hamleyi yaptı. Emperyalizmi MAT eden o hamlenin adı; Sakarya… Atlarla “Dörtnala geldik Uzak Asya’dan” ve “Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim” dedik. Atatürk’ün Büyük Taarruz’da sırtında duracağı ve sonradan Latife Hanım’a evlilik için hediye edeceği kahraman atına verdiği isimdi; Sakarya. Teğmen Basri, Hamdi ve Bahattin, Sivil pilot Vecihi ve Hayrettin’in zor şartlarda 68 sorti uçuş görevi icra ettiği ve  Fransız Dışişleri temsilcisinin gövdeleri yama içinde, motorları kırık-dökük ve kaportası patates suyundan yapılmış emayit ile kaplı harekâta katılan Albatros uçağını görünce; “Ne delice kahramanlık, elbette muharebeyi kazanırsınız azizim” diyerek gösterdiği şaşkınlıktır; Sakarya…’’ dedi.

Ovacık, ‘’ Büyükşehir Belediye Meclisimizin bugün burada toplanmış olması şanlı tarihimiz önünde bir saygı duruşudur ‘’

‘’ Atatürk, ün ‘’  Cephe elbette önemlidir  fakat  her bir siper her bir tepe savunulmalıdır;  vatan o tepedir, o siperdir:  Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. Ve o satıh her bir tepesi her bir siperi ile vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla sulanmadıkça, terk olunamaz. ‘’ kararlılığıdır ; Sakarya… ‘’ sözleriyle konuşmasını sürdüren Ovacık, ‘’ Yüzüncü onur yılımızda katılımlarınızla bizleri onurlandırdığınız için saygıdeğer Mansur Başkanımıza ve siz değerli belediye meclis üyelerimize tekrar teşekkür ediyor, Sakarya Zaferi’nin yüzüncü onur yılında Vatanımızın Kurucusu ebedi başkomutanımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm Milli Mücadele kahramanları, aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla anıyorum.’’ diyerek konuşmasını tamamladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.