DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
TİCARET ODASI 12 GENCE MESLEK KURSU AÇTI

TİCARET ODASI 12 GENCE MESLEK KURSU AÇTI

ABONE OL
16 Eylül 2021 10:01
TİCARET ODASI 12 GENCE MESLEK KURSU AÇTI
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İŞKUR ve TOBB arasında imzalanan MEGİP Kapsamında Polatlı Ticaret Odası işsiz gençleri iş sahibi yapmak ve eğitim almalarına olanak sağlamak amacıyla kurs açmaya devam ediyor. MEGİP kapsamında bu güne kadar birçok alanda kurslarına start veren Polatlı Ticaret Odası önceki gün Nuriş Prefabrikte 12 kursiyer için meslek kursunu İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Zahide ALTINOK ve İşkur İl Müdürlüğü yetkililerinin katılımı ile açtı.  Gençlerin  hem işe kavuşmasına hem de sertifikalı kalifiye eleman olmalarına destek olmak amacıyla; hem para kazanıp hem de eğitim alabilecekleri kurslara yeni bir iş kolu daha ekledi.  Polatlı Ticaret Odası; CNC, satın alma görevlisi gibi iş kollarında daha önceki dönemlerde açtığı kursların benzerini bu kez Nuriş Prefabrik Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Temelli Şubesi  ile “Kaynakçılık” mesleğinde açtı.

1 YIL BOYUNCA HEM EĞİTİM ALIP HEM PARA KAZANACAKLAR

1 yıllık kurs kapsamında  kursiyerler hem eğitim alıp hem de para kazanabilecek. Eğitimler 3 ay teorik, 3 ay uygulamalı 6 ayda işbaşı eğitim olarak toplamda 12 ay devam edecek.  Kursiyerler 6 ay sonunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, onaylı Metal Doğramacı mesleğinde sertifika sahibi olacak. Bu sayede 1 yıllık aşamalı eğitimlerde kursiyerlerin sigortaları ve günlük 108 TL 68 Krş ücretleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Projede amaç; meslek sahibi olmayan gençlerimizi iş sahibi yapmak, kalifiyeli aranan eleman olmalarına katkı sağlamak ve iş bulmalarına yardım etmek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.