DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
YENİ OTOBÜSLER HİZMETE BAŞLADI

YENİ OTOBÜSLER HİZMETE BAŞLADI

ABONE OL
17 Eylül 2021 10:45
YENİ OTOBÜSLER HİZMETE BAŞLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı-Ankara arası ulaşım hizmeti sağlayan Polatlı Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, 35 yeni aracı Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın katıldığı tören ile tanıttı.

Polatlı Halk Otobüsleri Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi tarafından Cumartesi günü hizmete başlayan yeni özel halk otobüsleri için tören yapıldı. Törene; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, ABB İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Kurtuluş Kara, Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği Başkan Vekili ve Polatlı Halk Otobüsleri Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Erdal Çınar, Polatlı Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Kıymaz, şoförler, araç sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

ÇINAR: “22 MİLYON 750 TÜRK LİRASI KOOPERATİFİMİZ TARAFINDAN YAPILMIŞTIR”

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği Başkan Vekili ve Polatlı Halk Otobüsleri Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Erdal Çınar, “Polatlı ile Ankara arasında hemşehrilerimizin ulaşımını sağlamak için verdiğimiz ulaşım hizmetinde bir yenilik yaptık. 35 adet şehirler arası koltuk yapısına sahip engelli aparatı bulunan özel halk otobüslerimiz bugün itibari ile hizmete başladı. 21 milyon Türk lirası araç alım bedeli ve her araca ayrı ayrı engelli aparatları için 1 milyon 750 Türk lirası olmak üzere 22 milyon 750 Türk lirası kooperatifimiz tarafından yapılmıştır. Araçlarımızın yenilenme sürecinde bizlerden ilgi ve desteklerini esirgemeyen Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Adnan Beker ve Polatlılı hemşehrimiz İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk’e çok teşekkür ederim. Polatlı ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarına süreç boyunca bizlere verdikleri desteklerden ötürü teşekkür ederim. Esnafların her daim yanında olan Polatlı Belediye Başkanımız Mürsel Yıldızkaya ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a teşekkür ederim. Kazasız ve sıkıntısız yolculuklar diliyorum.” dedi.

KARA: “POLATLI HALKINA HİZMET ETTİRMEK İÇİN ARAÇLARIMIZI BÜYÜTTÜ”

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Kurtuluş Kara, “Bu gün bu 21 milyonluk yatırım önce Allah sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş tarafından büyük desteklerle sağlanmış oldu. Başkanımız tarihte bir ilk yaptı esnafın aracını kasko değerinden belediye şirketleri satın aldı süreyi uzattırmadan, Polatlı halkına hizmet ettirmek için araçlarımızı büyüttü. Ankara Büyükşehir Belediye başkanımıza Esnafımız adına teşekkür ediyorum. En ufak sorunumuzda il başkanımız Yetkin Başkana, Ertan Başkanımıza gerekirse Mürsel Başkandan büyük destekler alıyoruz. Adnan Beker başkanımız hangi konuda olursa olsun olsun ne zaman gitsek bize kapısı sonuna kadar hep açık burada sizlerin huzurunda Adnan Başkanıma teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

BEKER: “ESNAFIN BÜTÜN TALEPLERİNİ DİNLİYOR”

ABB İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, “Bizlerin emeği vardır ama bize bu konuda güvenerek yetki veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Sizlerden gelen talepleri biz kendisine iletiyoruz o da esnafın bütün taleplerini dinliyor netice itibari ile Polatlı’mıza güzel bir hizmet kazandırdık. Hayırlı olsun daha güzel hizmetler yapmak nasip olur.” dedi.

YILDIZKAYA: “BÜTÜN ŞOFÖR ARKADAŞLARIMI TEBRİK EDİYORUM”

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, “Her zaman Polatlı en iyisine layıktır diye bir slogan kullanıyoruz. Bu araçlarımız ile yeni konforlu yeni konforlu bir hizmet inşallah şehrimize hizmet vermeye devam edecekler. Ben titiz çalışmalarından dolayı başta Erdal başkan olmak üzere bütün şoför arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Hayırlı bereketli kazançlar diliyorum.” dedi.

ÖZTÜRK: “TÜM EMEKÇİLERE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, “Bir Polatlılı olarak Polatlı’ya bu hizmetin kazandırılmasında emeği geçen tüm emekçilere şükranlarımı sunuyorum. Bir ilki yaparak şoförlere ağabeylik yaparak ve onların pandemi sürecinde sorunlarını çözen Büyükşehir Belediye başkanımız sayın Mansur Yavaş’a teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırlı olsun.” dedi.

YAVAŞ: “MAHKEME BUNLARI DA BOZARSA DAHA BÜYÜĞÜNÜ YAPACAĞIZ”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Sevgili Polatlılılar göreve geldiğimizde yasa gereği denilerek bir ihale yapılmıştı, biz o süreçte çok ilgilenemiyorduk ama kurulan kooperatif minibüslerle taşımaya başladı çok rahatsız oldum çünkü benim ailemin üçte ikisi Polatlı’da sık gelirlerdi. Buradan taşınacak insanların minibüs ile taşınması zordu insanlar rahatsız oluyordu ve bagaj konusunda da sorunlar vardı. Hemen arkadaşlara talimat verdik dedik ki otobüsleri büyütelim, ne gerekiyorsa onu yapacağız. Polatlı halkının mağdur olduğunu biliyordum ve sonuçta bir çözüm bulduk. Kurtuluş Başkan, mahkeme bunları da bozarsa daha büyüğünü yapacağız. Mesele önce vatandaşın memnuniyeti sizde esnaf olarak vatandaşın memnuniyetini istersiniz, bizim derdimiz vatandaşın memnuniyeti yanında esnafın memnun olması. Özellikle pandemi döneminde çok büyük sıkıntılar çektik Büyükşehir Belediyesi kendi ulaşımında zarar ediyor. Pandemi dönemi ile zararımız 1 milyarı geçti yıllık 2 milyar lira zarar ediyoruz. Özel Halk Otobüsü kooperatifi, özel taşımacılık yapan esnafımızın sıkıntıları vardı onları da belediye meclisinden destek olmak suretiyle hem onların yükünü azalttık, hem de vatandaşın üzerine zam yükü bindirmedik. Girdilerin artmasına rağmen zam yapmamakta direniyoruz. Zararı sineye çekmeye devam edeceğiz. Bunun içinde ulaşım esnafına Belediye meclisinde aldığımız karar ile biraz daha destek olacağız.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.