DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
“ÇİFTÇİ DESTEKLEME PROJELERİ” MECLİS GÜNDEMİNDE

“ÇİFTÇİ DESTEKLEME PROJELERİ” MECLİS GÜNDEMİNDE

ABONE OL
8 Ekim 2021 12:32
“ÇİFTÇİ DESTEKLEME PROJELERİ” MECLİS GÜNDEMİNDE
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci toplantısı 6 Ekim Çarşamba günü saat 18.00’da Polatlı Belediye Başkan Vekili Metin Baysar başkanlığında toplandı. 18 gündem maddesinin yer aldığı meclis toplantısında Gündemin 10. maddesinde yer alan “Çiftçi Destekleme Projeleri” konusu kapsamında ilgili komisyonun yaptığı incelemeler neticesinde ilçede faaliyet gösteren akaryakıt firmalarının genel merkezleriyle Polatlı çiftçisine destek sağlaması için ortak projeler hazırlanması konusunda görüşme yapılacak.

Gündeme alınması kabul edilen Hayvancılık tesislerinin yapılaşma koşullarının yeniden değerlendirilmesi konusu mecliste görüşüldü. 115 bölgesinde besihane yapılmasına izin verilmiyordu. Konu imar ve bayındırlık komisyonu tarafından görüşüldü ve gündemden düşürülmesine karar verildi. Karar mecliste oy birliğiyle kabul edildi. Ekim ayı ilk meclis toplantısında imar ve bayındırlık komisyonuna havale olunan Mehmet Akif Mahallesi 1569 ada 1514 parseldeki Pazar alanının bir kısmının sağlık tesisi alanına dönüştürülmesine ait imar plan değişikli konusu komisyon tarafından görüşülerek uygun olacağı tavsiye niteliğinde Ankara Büyükşehir Belediyesine sunulmasına karar verildi. Komisyon kararı belediye meclisinde oy birliğiyle kabul edildi.

İLÇEDEKİ AKARYAKIT FİRMALARIYLA GÖRÜŞÜLECEK

Plan ve Bütçe Komisyonuna havale olunan “Çiftçi Destekleme Projeleri” konusu komisyon tarafından yapılan incelemeler neticesinde Polatlı çiftçisinin son yıllarda yaşanan kuraklık kaynaklı oluşan maddi kayıp ve ürün kaybının en aza indirilmesi amacıyla ilçede faaliyet gösteren akaryakıt firmalarının genel merkezleriyle Polatlı çiftçisine destek sağlaması için ortak projeler hazırlanmasına karar verildi. Karar belediye meclisinde oy birliğiyle kabul edildi.

KADIN İSTİHDAM BİRİMİ KURULACAK

İş başvurusunda bulunacak kadınlara CV hazırlama tekniklerinin öğretilmesi konusu ilgili komisyon tarafından yapılan incelemeler neticesinde konuyla ilgili Polatlı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve AR-GE Kadın İstihdam Birimiyle çalışarak broşürlerin hazırlanıp iş başvurusunda bulunacak kadınlara ulaştırılmasına karar verildi. Karar mecliste oy birliğiyle kabul edildi. Kadın istihdam birimi konusu da Polatlı Belediyesi AR-GE İstihdam ve KOSGEB Proje Merkezi bünyesinde oluşturulmasına karar verildi ve meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

MEHMET AKİF’TEKİ PARKA ŞEHİT VE EŞİNİN İSMİ VERİLECEK

Mehmet Akif Mahallesi Ayaş yolu üzeri Veysel Karani Camii üzerinde yapımı devam eden parka Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Uyar ve eşi merhum Pınar Uyar’ın isimlerinin verilmesi Çevre, Sağlık ve Çeşitli İşler Komisyonu tarafından karar verildi. Karar belediye meclisi tarafından kabul edildi. Polatlı Kızılay Derneği ve Polatlı Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanlığı ile Polatlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yönetiminde yer almış Polatlı’nın sevilen ve saygın isimlerinden biri olan merhum Şuayip Deniz’in isminin Polatlı’da yeni yapılan bir parka verilmesine komisyon tarafından karar verildi. Karar mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

Polatlı Belediye Meclisi gündeminde yer alan 18 maddenin 10’u ilgili komisyonlarda devam ettiği gerekçesiyle bir sonraki meclis toplantısında görüşülecek. Trafo yeri tahsisi, Karacaahmet Mahallesine ait kırsal yerleşim ve gelişim alanına ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planına itiraz, imar planı bulunmayan kırsal yerleşme alanları ve kırsal yerleşme alanı dışında kalan alanlardaki yapılaşma koşulları, büyükşehir belediyesine ait yol ve caddelerin tespiti, 2022 yılı performans programı ve bütçesi, okullarda pandemi koşullarına uygun önlemlerin alınması, engelli kadınların hakları ile ilgili bilgilendirme, kentsel ekoloji çalışmalarının yapılması ve damla sulama sistemli ağaçlandırma konuları bir sonraki meclis toplantısında görüşülecek. Ekim ayı üçüncü belediye meclis toplantısı 12 Ekim Salı günü toplanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.