DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
MÜFTÜLÜKTEN EMEKLİ DİN GÖREVLİLERİNE PLAKET

MÜFTÜLÜKTEN EMEKLİ DİN GÖREVLİLERİNE PLAKET

ABONE OL
8 Ekim 2021 12:01
MÜFTÜLÜKTEN EMEKLİ DİN GÖREVLİLERİNE PLAKET
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polatlı Müftülüğü “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nedeniyle Polatlı Selçuklu Kur’an Kursu’nda düzenlenen programda emekli din görevlilerine plaket verildi. Programa, Kaymakam Murat Bulacak, Polatlı Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çataloğlu, İlçe Emniyet Müdürü Şener Derin, İlçe Müftüsü Hayri Cihangeri ve din görevlileri katıldı. Programda konuşma yapan Polatlı Müftüsü Hayri Cihangeri, fedakârca çalışan din gönüllülerine, emekli olan hocalara teşekkür etti.

Program açılışında konuşma yapan Polatlı Müftüsü Hayri Cihangeri, “Cami ve Kur ‘anın temsil ettiği değerleri, toplumumuza ve günümüze taşıyabilmek, manevi hayatına dokunup bilgi ve becerilerini daha ileriye götürebilmeleri için fedakarca çalışan din gönüllülerimize ve emeği geçip emekli olan hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.  Düzenlenen programa katılan, Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak, Polatlı Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çataloğlu ve Polatlı Emniyet Müdürü Şener Derin emekli olan hocalarımıza plaket takdiminde bulundular. Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak, vefayı gerektiren sebeplerin öneminden bahsetti. Bulacak, “Bilindiği üzere, camiler her ne kadar aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kıldığımız yerler olmakla birlikte, aynı zamanda da ilim ve eğitim müessesesi, irşat ve irfan merkezleridir. Camilerimiz vatan sevgisinin, milli bütünlüğün telkin edildiği, şehitlik gazilik ruhunun beslendiği, çalışma azminin, güzel ahlakın işlendiği dini ve milli kültür ocaklarımızdır. Bu vesileyle Camiler ve Din görevlileri haftasının ülkemiz, milletimiz ve tüm din görevlilerimiz için ilim ve irfan dolu hizmetlere vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim” dedi.

Programın ardından Selçuklu Kur’an Kursu’nda sınıfları gezip öğrencilerle hasbihal eden heyet, “Mübarek eğitim yuvasında inşallah vatana, millete ve bütün insanlığa faydalı olacak evlatlar yetişeceğine biz hüsnü niyetle inanıyoruz ve şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” dediler. Bulacak, Vaiz, Daire Personelleri, Din Görevlileri İmam ve Kur’an Kursu öğreticileri ile sohbetinde aşı yapmanın önemine vurgu yaptı. Bulacak, “Toplum sağlığını tehdit eden salgın hastalıklara karşı aşı yaptırmanın önemi çok büyüktür. Bu konuda hocalarımıza büyük bir görev düşmektedir. Dini anlamda hocalarımızın lider olduğu kadar, aşı konusunda da cemaati bilgilendirmemiz ve onlara önderlik yapmamız gerekmektedir” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.