DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
İYİ PARTİLİ KADINLAR POLATLI’DA BULUŞTU

İYİ PARTİLİ KADINLAR POLATLI’DA BULUŞTU

ABONE OL
11 Ekim 2021 16:08
İYİ PARTİLİ KADINLAR POLATLI’DA BULUŞTU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti’nin Ankara ilçelerindeki kadın politikaları başkanları geçtiğimiz gün Polatlı’da bir araya geldi.

Toplantıya; İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, İYİ Parti Ankara İl Kadın Politikaları Başkanı Sema Tantoğlu, İYİ Parti Polatlı Kadın Politikaları Başkanı Sibel Ustacan ve Ankara’nın tüm İlçelerinin Kadın Politikaları Başkanları katıldı. İYİ Partili kadınlar toplantının ardından kadın girişimcileri ve Polatlı’nın tarihi yerlerini gezdiler.

Daima Polatlı’nın gelişmesi ve tanıtılması içi çaba sarf eden İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk ve İYİ Parti Polatlı İlçe Başkanı Muharrem Durukan, İYİ Partili Kadın Politikalarından sorumlu başkanlar Polatlı’ya geldiğinde Polatlı’nın önemli tarihi mekanlarını gezdirmeyi ihmal etmedi. Polatlı’ya toplantı için gelen İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, İYİ Parti Ankara İl Kadın Politikaları Başkanı Sema Tantoğlu ve Ankara’nın tüm İlçelerin Kadın Politikaları Başkanlarına Türk’ün makus talihini yendiği Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanıldığı toprakları, Duatepeyi ve 5 bin yıllık Frig medeniyetinin başkenti olan Gordion’u ziyaret etti. Ziyarette Öztürk ve Durukan bölgeler hakkında İYİ Partili kadınlara bilgilendirme yaptı.

ANADOLU BACILARI ZİYARET EDİLDİ

İYİ Parti heyeti Polatlı ziyaretinde ilçenin ürünlerine katma değer katan ve ülke piyasasına girmesinde önemli katkılar sağlayan, ürünleri Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Marketlerde de satılan ve vatandaşlar tarafından çok beğenilen Polatlı Anadolu Bacıları Kadın Kooperatifi’ni ziyaret etti. Ziyarette kooperatif hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.  Oldukça samimi bir ortamda geçen ziyarette İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu şalvarı giydi ve mahur açtı.

YANIKÖMEROĞLU: AMACIMIZ BİRİNCİ PARTİ OLMAK VE İKTİDARA GELMEKTİR

Yarın seçim varmışçasına çalıştıklarını söyleyen İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu; “İl Başkanımız Yetkin Öztürk önderliğinde tüm ilçelerimizi ziyaret ediyoruz. Biz kurulduğumuz günden bu ya sürekli çalıştık. Seçimin ne zaman olacağının bir önemi yok. Biz yarın seçim varmışçasına çalışmaya devam ediyoruz. Kadın Politikaları olarak kadınlarımızın mücadele etmesi gereken konularda önce maalesef ülkemizin yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle yoksulluk geliyor. İkinci sırayı kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri alıyor. Sonrasında da kadın istihdamı. Genel başkanımızın önderliğinde oy oranlarımızı arttırıyoruz. Ankara’da yüzde 20’yi geçtik. Ankara’da tüm birimler olarak çok çalıştık ve bunun karşılığını görüyoruz. Amacımız birinci parti olmak ve iktidara gelmektir.” dedi.

ÖZTÜRK: İYİ PARTİ’NİN BAŞARISININ MİMARI KADINLARIMIZDIR

İYİ Parti’nin başarısında kadınların payının büyük olduğunu belirten İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk; “İYİ Parti ailesi olarak başta Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, yardımcıları, 25 ilçemizin kadın politikaları başkanlarımız, il kadın politikaları başkanımız Sema Tantoğlu başkanlığında bugün ilçemizi ziyaret ettiler. Polatlı benim doğduğum ve doyduğum şehir. O yüzden buradaki ziyaret benim için çok anlamlı. İlçe başkanmız Sibel hanım çok güzel bir program yapmış. Polatlı’da ve Türkiye’de çok ses getiren benimde çorbada tuzum bulunan Kadın Kooperatifini ziyaret edicez.arkasından da kuruluşun toprakları olan Duatepe’de, Basrikale’de mevzilerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 22 gün 22 gece Sakarya’nın kan aktığı bu topraklarda sizlere o dönemi anlatmaya çalışacağız. 5 bin yıllık Frig medeniyetinin başkenti olan Gordion Midas harabelerini sizlerle birlikte ziyaret edip son bir durum değerlendirmesiyle günü bitireceğiz. Ankara çalışmasının meyvesini toplamaya başladı. Bunun mimarı başta kadınlarımız, gençlerimizdir, ana kademe yöneticilerimizdir. 4. yılımız bitmek üzere gerçekten tarih yazan bir siyasi partiyiz. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş engelleme ve zorluklara rağmen bu aşamaya gelmek her babayiğidin harcı değil. Bunu kadın liderimiz Meral Akşener’e borçluyuz.” dedi.

USTACAN: İYİ BİR GELECEK SAĞLAMAK BİZİM GÖREVİMİZ

Çocuklara iyi bir gelecek sağlamaları gerektiğini ifade eden İYİ Parti Polatlı İlçe Kadın Politikaları Başkanı Sibel Ustacan; “Tarihin dönüm noktası olan Sakarya Meydan Muharebesinin geçtiği topraklar olan Polatlımızda sizleri misafir etmekten onur ve şeref duyarız, Polatlımıza hoşgeldiniz. İYİ Parti Polatlı İlçe Kadın Politikaları Başkanlığı olarak sizlerle birlikte çalışmalar yapmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Mevcut iktidarın yanlış politikaları yüzünden, ülkemizin zor günlerden geçtiği bu günlerde İYİ Parti kadınları olarak iktidara gelmek,ülkemize hizmet etmek için var gücümüzle çalışmak zorundayız. Çalışan çalışmayan tüm kadınların ortak sorunu mutfak. Mutfak yanıyor arkadaşlar,evde oturup bu durumu seyredemeyiz. Daha iyi şartlarda yaşamak bizimde hakkımız. Çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlamak bizim görevimiz. Maalesef iktidar bunu gerçekleştiremiyor. Hemen hemen her alanda iktidarın politikaları iflas etmiş durumdayken,güzelim ülkemizin ellerimizin arasında kayıp gitmesine müsaade edemeyiz. Özellikle kadın cinayetlerinin kol gezdiği, adaletin olmadığı yerde kişi güvenliğinden söz edilemez. Kendini güvende hissedemeyen insan ise düşünemez,üretemez,çalışamaz. İYİ Parti olarak bizler; bu gidişata dur diyeceğiz. En yakın zamanda iktidara gelerek ülkemizi hakettiği duruma getireceğiz.” dedi.

PARTİMİZİN DİNAMİKLERİ GÜNDEN GÜNE ARTIYOR

Aralık ayı itibariyle oy yüzdesinin yüzde 20’ye çıkarılması hedeflendiğini belirten Öztürk, “Polatlı’da ve Ankara’da partimizin dinamikleri günden güne artıyor. Bundan 10 gün önce genel merkezimizin Yargıtay’dan aldığı rakama göre Türkiye’de 425 bin üyeye ulaştık. Ankara’da da 54 bin üyeye ulaştık. Bundan kendiliğinden, tesadüfen olmuyor. Dokunarak, çalışarak ve emek harcayarak oluyor. Ankara’da 20’nin üzerinde bir oya ulaştık. Birinci bölgede 21, ikinci bölgede 19,2, üçünçü bölgede de 19,9 ortalama 20’nin üzerinde bir sonuçtur bu. Türkiye genelinde de Konda partimizi ilk defa 19,3 gösterdi. Hedefimiz Aralık ayı itibariyle partimiz kemik yüzde 20’ye ulaşacaktır. Ondan sonra büyümemiz artık bindelerle değil yüzdelerle ifade edilecek. Göreceksiniz ki Türkiye’nin birinci partisi ve onun lideride Başbakan olacaktır.” dedi.

HEDEFİMİZ TÜRKİYE’DE BİRİNCİ PARTİ OLMAKTIR

Yeni büyük hedefin İYİ Parti’yi birinci parti yapmak olduğununu vurgulayan Öztürk, “Sayın Genel Başkanımız grup toplantısında rüzgar gülü projesini açıkladı. Bundan sonra her ay bir önemli vatandaşa, gençliğe, çocuklara, aileye, topluma dokunan somut projelerle sizlerin karşısında olacağız. Akabinde büyük bir sunumla tüm il başkanlarımız bilgilendirildi ve akşamında sayın genel başkanımızla üç saat 81 il başkanımızla toplantımız oldu. Burada genel başkanımız büyük hedefi açıkladı. Bundan sonraki büyük hedefimiz Türkiye’de birinci parti olmaktır. Genel Başkanımızın Başbakanlık hedefi bizim için sözdür, sözde bizim için namustur. Onun sözünü asla yere düşürmeyeceğiz. Ben Başkentin il başkanı olarak and içtim, sizlerin adına söz verdim ve inşallah Türkiye’de olduğu gibi Ankara’da da partimizi birinci sıraya taşıyacağız. Bundan hiç şüphem yok. İnanan ve çalışan bunu başarır.” dedi.

GÜNEŞİ DUATEPE’DEN DOĞURACAĞIZ

Toplantıdaki İYİ Parti kadın teşkilatına seslenen Öztürk, “Bundan sonra tavsiyem siyasetin keyfini alarak yapın” dedi. Öztürk, “Ben Polatlı’nın kurucu ilçe başkanıyken 30-40 kişiyle bu partiyi kurduk. Ama bugün geldiğimiz noktada başkentte 54 bin kişilik bir aileyiz. Biz bir olursak, beraber olursak aşamayacağımız hiçbir zorluk yok. Biz cesur yürekler olarak yola çıktık. Ne zorluklar atlattık, neleri atlattık. Bundan sonra tavsiyem siyasetin keyfini alarak yapın. İktidara giden bir partinin yöneticilerisiniz. İktidara giden partinin kadın teşkilat başkanlarısınız. O yüzden gittiğiniz her yerde genel başkanımızı bugüne kadar layıkıyla temsil ettiniz bundan sonra göğsünüzü gere gere iktidara giden partinin yöneticileri olarak siyaset yapın. İnşallah Duatepe’den dualarla çıktığımız bu yolda güneşi de Duatepe’den doğuracağız ve iktidarın müjdesini Polatlı’dan vereceğiz.” dedi.

FARUK ACAR’IN PARTİMİZE KATILMASI SON DERECE ÖNEMLİ

Faruk Acar’ın İYİ Parti’ye katılmasını değerlendiren Öztürk, “Faruk Acar Bey bir dönem 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün ve mevcut Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın mutfağında yaklaşık 15-16 yıl çalışmış bir isim, güçlü bir isim. Firması andy-ar ile tamamen partimize hizmet etmeye başladı. Yaklaşık 2-2,5 aydır partimizin mutfağında çalışmalarını devam ettiriyordu. Ama resmi olarak Çarşamba günü onun öncesinde başkanlık divanımıza bir sunum yaptı. Akabinde milletvekillerimize bir sunum yaptı. Çarşamba günü de tüm vilayetlerden üçer kişilik katılımlarla il başkanlarımızın nezaretinde yaklaşık 300-400 kişilik Ankara’da 5 saatlik bir sunum yaptı. Partimizin bundan sonraki çalışmaları, hedefleri, neler yapacağımız ve oy geçirgenliğinin nerelerden, nasıl olduğunu kapalı ortamlarda ilçe başkanlarımıza anlatacağız. Onlar sizlere anlatacaklar ve akabinde yeni bir büyük hedefimize emin adımlarla nasıl gideceğimizi hep birlikte kararlaştırıp bunun ismini koyacağız. Faruk Acar Beyde bu konuda güçlü, önemli ve etkin bir isim. Partimize katılması da bizim için son derece önemli. İnşallah onlarında vizyonuyla, önümüze getirecekleri yeni projelerle partimiz emin adımlarla iktidara doğru gidecektir.” dedi.

ANADOLU’NUN HER YERİ UYANIŞTA

Herkesin korkmadan iktidarın gitmesi gerektiğini söylediğini belirten Öztürk, “Genel Başkanımız artık Türkiye’de birinci parti olma zorunluluğumuzu genel başkanımız Başbakanlığa talibim dediği için bizim birinci parti olmak gibi bir mecburiyetimiz var. Şu anda Anadolu’nun her yeri uyanışta. Türkiye karış karış geziliyor. Örnek olarak Çarşamba günü Gölbaşı İlçe Başkanımızla beraberdik. Kendisi genel başkanımıza bir sunum yaptı. İlçe başkanımız iki ayda 314 esnafı ziyaret etmiş kendi ilçesinde. Ama bu sefer yanında bir arkadaşımızla ajandasına not alarak gezdik dedi. 314 esnafın 280’i değişim istemiş. 280 esnafında 240’ı Meral Akşener ve İYİ Parti’ye oy vereceğini açık yüreklilikle söylemiş. Bu bizim için çok önemli bir done. Yani gezide, kameraların önünde, fotoğraf makinelerinin çalıştığı bir ortamda esnaflarımız eğer Ankara’nın ilçelerinde alenen ben artık İYİ Parti’ye, Meral Akşener’e oy veririm diyorsa, biz değişim istiyoruz diyorsa bu çok önemli. Artık korku duvarları yıkıldı. Şu anda herkes korkmadan, cesur bir şekilde iktidarın gitmesi gerektiğini söylüyor.” dedi.

DEĞİŞİMİN MİMARI MERAL AKŞENER OLACAK

Vatandaşın değişim istediğini ifade eden Yetkin Öztürk, “Artık iktidar yönetemez halde. Çok zor bir durum, gidişin işaretleri. Tek adam bunu yapamaz, biz referandumdan önce bunu söylüyorduk. Binlerce dosyayı imzalayamaz, bunlarla ilgili kanaatlerini doğru bir şekilde aktaramaz. Biz bunu söyledik ama maalesef iktidar yandaşları bunun böyle olmayacağını tek adam rejimini allayıp pullayıp servis ettiler. Geldiğimiz nokta ülke şu anda duvara toslamış durumda. En basit çocuklarımız iki yıldır evlerinde. Anadolu’nun her yerine çıktılar üniversite okumak için. Ama geldiğimiz noktada milyonlarca çocuk dışarıda kaldı. Başta sağ olsun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş olmak üzere inanılmaz şekilde teyakkuza geçtik. Diğer illerden yüzün üzerinde öğrencimizi hem özel yurtlarda hem büyükşehirde birçok yerde onlara yardımcı olarak yerleşmelerini evler kiralayarak yardımcı olmaya çalıştık. İnsanların en temel hakkı olan barınma ihtiyacını bile maalesef bu ülkede mevcut iktidar, tek adam rejimi başaramadı. Yönetemiyorlar, yönetemeyecekler o yüzden değişim şart. Kendi ifadeleriyle herkes mental değil iliklerine kadar yoruldular. Hepsi şuanda hem parti, hem saray ikiye üçe bölünmüş durumda. Mızrak çuvala sığmıyor, ülke değişim istiyor. Bu değişiminde mimarı Meral Akşener olacak.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.