DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
DEMİR: “ANKARA’MIZIN BAŞKENT OLUŞUNUN YILDÖNÜMÜ HAYIRLI OLSUN”
  • Meydan Haber
  • Gündem
  • DEMİR: “ANKARA’MIZIN BAŞKENT OLUŞUNUN YILDÖNÜMÜ HAYIRLI OLSUN”

DEMİR: “ANKARA’MIZIN BAŞKENT OLUŞUNUN YILDÖNÜMÜ HAYIRLI OLSUN”

ABONE OL
12 Ekim 2021 16:46
DEMİR: “ANKARA’MIZIN BAŞKENT OLUŞUNUN YILDÖNÜMÜ HAYIRLI OLSUN”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti İlçe Başkanı Aysel Demir, Ankara’nın Başkent oluşunun yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Demir, mesajında şunları söyledi:

“27 Aralık 1919’da Temsil Heyeti’nin Ankara’ya gelmesi ile, Ankara Millî Mücadele’nin karargâhı olmuştu. 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Ankara’da açılmasıyla yeni Türk devletinin temelleri atıldı. Kurtuluş Savaşı buradan yönetildi. Böylece Ankara, fiilen başkent durumuna geldi.

Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasından sonra. İtilâf Devletleri’nin askerleri İstanbul’dan çekildiler. İstanbul’un işgalden kurtulması ile yeni devletin başkentinin neresi olacağı tartışılmaya başlandı. Bazı kişiler İstanbul’un başkent yapılmasını istiyorlardı. Ancak meclisin Ankara’da açılması, buraya fiilen hükümet merkezi olma niteliği kazandırmıştı. Ayrıca Ankara, Türkiye’nin merkezinde, askerî ve coğrafî özellikleriyle başkent olabilecek konumdaydı.

Bir kanun teklifi hazırlanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunuldu. “Türkiye Devleti’nin başkenti Ankara’dır.” şeklindeki bir maddelik kanun teklifi kabul edildi (13 Ekim 1923). Kanunun yürürlüğe girmesiyle Ankara yeni Türk devletinin başkenti oldu.                                                                                                                                      Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.