DOLAR %
EURO %
ALTIN 1.209,38-0,31%
BITCOIN %
Ankara

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
52 İLAÇ, GERİ ÖDEME LİSTESİNDEN ÇIKARILDI

52 İLAÇ, GERİ ÖDEME LİSTESİNDEN ÇIKARILDI

ABONE OL
15 Ekim 2021 13:52
52 İLAÇ, GERİ ÖDEME LİSTESİNDEN ÇIKARILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK, 8 Eylül 2021 tarihinde aralarında kas gevşetici, ağrı kesici gibi ilaçların bulunduğu 52 ilacı ödeme kapsamından çıkardığını duyurmuştu. Uygulama bugünden itibaren (15 Ekim) başlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan “Sağlık Uygulama Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” ile 52 ilaç Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK), geri ödeme kapsamından çıkarıldı. Alınan yeni kararla birlikte, Antienflamatuar ilaçlar olarak adlandırılan boğaz spreyleri, ağrı kesiciler, kas gevşetici krem ve merhemler, kurumun geri ödeme listesinde yer almayacak.

SGK’LILAR YÜZDE 5 DAHA FAZLA İLAÇ FARKI VERECEK

Karar kapsamında eşdeğer ilaç taban fiyatları da değişti. Limitin yüzde 10’dan yüzde 5’e düşürülmesiyle beraber SGK’lılar yüzde 5 daha fazla ilaç farkı verecek.

VATANDAŞLARIN PANDEMİ DÖNEMİNDE EN ÇOK KULLANDIĞI İLAÇLAR DA VAR

Geri ödeme listesinde çıkarılan ilaçlar arasında, kas gevşetici kremler, ağrı kesici ve iltihap giderici spreyler, vatandaşların pandemi döneminde en çok kullandığı ağız ve boğaz spreyleri, bebeklerin diş çıkartırken ağrılarında kullanılan diş jelleri gibi pek çok ilaç bulunuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.